Hvordan arbeide for å forebygge krenkelser fra voksne i barnehage og skole

Selv om verden har gått fremover er det fortsatt lærere i skoler og barnehager krenker barn helt ned i barnehagealder.

Webinaret er kansellert

Ta kontakt med oss dersom du har spørsmål.

Hvordan arbeide for å forebygge krenkelser fra voksne i barnehage og skole

Få oversikt

Litt om webinaret

De som gikk på skolen på 70-tallethusker alle læreren som var spydig, som kjeftet, eller som var morsom på bekostning av en elev. Læreren var gud i klasserommet, og ingen voksne var tilstede i barnas liv. Slik er det ikke lenger - eller er det? 

Selv om verden har gått fremover er det fortsatt lærere i skoler og barnehager krenker barn helt ned i barnehagealder. Det kan være alt fra fysiske, psykiske og relasjonelle krenkelser. 

Innholdet

Program for webinaret

Hvis ikke annet er spesifisert er det lagt opp til pauser mellom foredragene.

Kursinnhold voksne som krenker

I 2021 kom det nye regler om barnehagemiljøet, som skal sørge for at alle barn har det trygt og godt gjennom barnehagedagen. I en undersøkelse blant landets mobbeombud som bladet Første steg står bak, og som også er publisert på Utdanningsnytt.no, kommer det fram at det er ansatte som krenker barn i en av fem av barnehagesakene som mobbeombudene får. «Toppen av isfjellet» kommenterer et av mobbeombudene dette funnet. I tillegg er det slik at mange av de elevene som opplever mobbing fra voksne på skolen, blir også utsatt for mobbing fra de andre elevene.

Lovverket er tydelig: Hvis en får mistanke om eller kjennskap til at en voksen krenker et barn i barnehagen eller i skolen skal vedkommende straks melde i fra til barnehagens eller skolens eier. En skjerpet aktivitetsplikt skal umiddelbart tre i kraft. Barnehagens og skolens tydelige ledelse, kommunikasjons- og tilbakemeldingskultur er her helt  avgjørende både i det forebyggende arbeidet og i det løsningsfokuserte arbeidet når krenkelser av barn skjer.

Kurset vil  fokusere på hvordan ledere kan etablere en god kommunikasjons- og tilbakemeldingskultur i barnehage og skole med bakgrunn i forskningsbasert kunnskap I tillegg vil det bli presentert konkrete metoder som kan anvendes i forhold til utfordrende samtaler med ansatte som krenker barn.

Ingrid går også inn på krenkelsens natur - hva er krenkelser og hvor går grensene? Og ikke minst - hvordan får vi robuste fellesskap med en etisk refleksjonskultur på plass? 

Kurset kan tilpasses slik at professor Ingrid Lund kommer til din skole eller barnehage for å holde en fagdag.

Priser for webinaret

Digital deltakelse:

  • Digitalt
    Én digital deltaker, gjeldende for én person. (inkl. mva)

    1500,-
  • Digital gruppe 5
    Opp til fem digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    6750,-
  • Digital gruppe 10
    Opp til ti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    12000,-
  • Digital gruppe 15
    Opp til ti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    18000,-
  • Digital gruppe 20
    Opp til tyve digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    22500,-
  • Digital gruppe 30
    Opp til tretti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    31500,-
  • Digital gruppe 40
    Opp til førti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    36000,-
  • Digital gruppe 50
    Opp til femti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    37500,-

Ofte stilte spørsmål og svar

Nedenfor finner du en rekke svar på spørsmål vi får ofte.

Som digital deltaker kan du følge med på livesendingen. Du vil motta link en liten stund før webinaret starter. Sendingen fungerer som en vanlig sending du ser på f.eks. NRK nett-tv, YouTube eller liknende. Du trenger ikke bruke eget kamera eller mikrofon. Når man melder seg på digitalt kan man selv velge om man vil se den direkte eller i opptak. Opptaket har man tilgjengelig i 14 dager.

Ja, alle som er påmeldt får også tilgang på opptaket. Opptaket er tilgjengelig i 14 dager og er KUN ment for den som er påmeldt. Opptaket kan man se flere ganger i perioden og man kan pause og spole som man vil.

En singel digital deltakelse er kun ment for 1 person og skal ikke deles eller se felles med noen andre.

Når man melder på en digital gruppe, så vil man kunne se webinaret på flere enheter/steder samtidig, eller se det i fellesskap. Når man melder på en gruppe så melder man kun på 1 person som står som ansvarlig. De andre gruppedeltakerne registrerer seg senere. Dette får du informasjon om i egen e-post før gjennomføring.

Endring av opplysninger eller deltakelse:
Gå til kontakt oss eller benytt deg av kontaktskjema på denne siden, eller svar oss på e-posten du fikk ved påmelding.

Se under fanen priser, her vil du finne digitale grupper, disse er allerede rabatterte.

Fagfokus sine arrangementer er åpen for alle og det kreves ingen forkunnskaper med mindre dette er angitt i beskrivelsen.

Ja, de fleste webinarene har rabatt dersom man må dekke utgiften privat. Informasjon om dette finner du på påmeldingsskjemaet.

På denne siden finner du et kontaktskjema som du kan bruke, da vil informasjon om hvilket webinar du har spørsmål om følge med slik at vi vet hva det gjelder.

Ja, så fremt du må dekke denne utgiften privat vil man i de aller fleste tilfeller kunne få rabatt. Mer informasjon finner du på påmeldingsskjemaet.

Dersom du er student, men din arbeidsplass skal betale, vil du ikke få rabatt.