Selvskading

En digital fagdag om hva du kan gjøre for å forebygge og hjelpe de som går løs på seg selv.

Webinaropptaket ble gjennomført 11. oktober. 2024

Det er foreløpig ikke satt opp noen nye datoer for gjennomføring.

Selvskading

Få oversikt

Litt om webinaropptaket

Å møte personer som går løs på seg selv kan være både vanskelig og uforståelig. Sjokkeffekten av å møte slik atferd, kan gjøre at vi som fagpersoner som ikke møter dette så ofte, reagerer på en måte som er lite hensiktsmessig. 

Dette webinaret er for deg som arbeider med fortrinnsvis barn og unge, slik at du kan være forberedt, og møte de som selvskader på en måte som gir muligheter til å ta tak i problemet.

Slik fungerer webinaropptaket

Deltakerne får tilgang til webinaret 11. oktober. Siden det er et opptak kan du kan spole, se på nytt, og ta pauser slik du ønsker. Det vil ikke være mulig å kommunisere med foredragsholdere. Ved påmelding av grupper kan dere sitte sammen, eller hver for dere. Etter 14 dager stenges tilgangen.

Videoen vises som en hvilken som helst video på nettet og man trenger IKKE ha eget kamera, mikrofon eller annen programvare (Teams, Zoom etc.) for å se det.

Innholdet

Program for webinaropptaket

Hvis ikke annet er spesifisert er det lagt opp til pauser mellom foredragene.

Slik fungerer webinaret

Deltakerne får tilgang til webinaret på startdato. På startdato kjøres webinaret som en sending i oppgitt tidspunkt. Når dette er ferdig har du full tilgang til innholdet i 14 dager etterpå. Da kan du kan spole, se på nytt, og dele det opp slik du ønsker. Ved påmelding av grupper kan dere sitte sammen, eller hver for dere. Etter 14 dager stenges tilgangen. 

-

Selvskading - forståelse, forebygging og tilnærming

Dette er et kurs ”for alle”. De siste to-tre tiårene har det vært en sterk økning av selvskadende atferd blant unge mennesker. Da oppstår behovet både for å beskrive, forstå og for å møte slik selvødeleggelse. Hva handler det om og hvor farlig er det? 

Kurset er særlig rettet mot dem som møter dette i sine jobber, om det er i psykisk helsearbeid, skolehelsetjenesten, allmennpraksis, idrett, ungdomstiltak, legevakt, skolen eller politi. Ikke minst er det relevant for ansatte i barnevernet og for de mange frivillige som betjener hjelpetelefoner. Det vil også være nyttig for familie, venner – og mennesker som selv skader seg. 

Gjennom 4 klassetimer går vi gjennom grunnleggende kunnskap du trenger for å møte personer med selvskadingsatferd. Lars tar blant annet for seg: 

- Hva er selvskading og hvor vanlig er det?
- Hva er forskjellen på selvskading og selvmordsatferd og hvorfor er det viktig å skille mellom disse typene av atferd?

- Hvordan begynner selvskading og i hvilken alder begynner det vanligvis?
- Hvorfor selvskader folk?
- Hvordan forstå selvskading i et følelsesreguleringsperspektiv?

- Hvordan avdekke selvskading hos barn og unge?

- Hvilke tiltak er effektive i å behandle og motvirke selvskading?

Lars Mehlum er senterleder ved Nasjonalt senter for selvmordsforskning og -forebygging. Han er psykiater og professor i psykiatri og suicidologi ved Universitetet i Oslo. Han har hatt mange norske og internasjonale lederverv, deriblant som president for organisasjonene International Association for Suicide Prevention og International Academy of Suicide Research.

Priser for webinaropptaket

Digital deltakelse:

  • Digitalt
    Én digital deltaker, gjeldende for én person. (inkl. mva)

    1875,-
  • Digital gruppe 5
    Opp til fem digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    8438,-
  • Digital gruppe 10
    Opp til ti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    15000,-
  • Digital gruppe 15
    Opp til ti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    22500,-
  • Digital gruppe 20
    Opp til tyve digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    28125,-
  • Digital gruppe 30
    Opp til tretti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    39375,-
  • Digital gruppe 40
    Opp til førti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    45000,-
  • Digital gruppe 50
    Opp til femti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    46875,-

Ofte stilte spørsmål og svar

Nedenfor finner du en rekke svar på spørsmål vi får ofte.

Som digital deltaker kan du følge med på livesendingen. Du vil motta link en liten stund før webinaret starter. Sendingen fungerer som en vanlig sending du ser på f.eks. NRK nett-tv, YouTube eller liknende. Du trenger ikke bruke eget kamera eller mikrofon. Når man melder seg på digitalt kan man selv velge om man vil se den direkte eller i opptak. Opptaket har man tilgjengelig i 14 dager.

Ja, alle som er påmeldt får også tilgang på opptaket. Opptaket er tilgjengelig i 14 dager og er KUN ment for den som er påmeldt. Opptaket kan man se flere ganger i perioden og man kan pause og spole som man vil.

En singel digital deltakelse er kun ment for 1 person og skal ikke deles eller se felles med noen andre.

Når man melder på en digital gruppe, så vil man kunne se webinaret på flere enheter/steder samtidig, eller se det i fellesskap. Når man melder på en gruppe så melder man kun på 1 person som står som ansvarlig. De andre gruppedeltakerne registrerer seg senere. Dette får du informasjon om i egen e-post før gjennomføring.

Endring av opplysninger eller deltakelse:
Gå til kontakt oss eller benytt deg av kontaktskjema på denne siden, eller svar oss på e-posten du fikk ved påmelding.

Se under fanen priser, her vil du finne digitale grupper, disse er allerede rabatterte.

Fagfokus sine arrangementer er åpen for alle og det kreves ingen forkunnskaper med mindre dette er angitt i beskrivelsen.

Ja, de fleste webinarene har rabatt dersom man må dekke utgiften privat. Informasjon om dette finner du på påmeldingsskjemaet.

På denne siden finner du et kontaktskjema som du kan bruke, da vil informasjon om hvilket webinar du har spørsmål om følge med slik at vi vet hva det gjelder.

Ja, så fremt du må dekke denne utgiften privat vil man i de aller fleste tilfeller kunne få rabatt. Mer informasjon finner du på påmeldingsskjemaet.

Dersom du er student, men din arbeidsplass skal betale, vil du ikke få rabatt.