Stabilisering av pasienter med dissosiative lidelser
Vi er så heldige å ha Modum Bad på laget, og den meget anerkjente Ellen Jepsen. En hel fagdag om anbefalte strategier for å overvinne dissosiasjon og dens ødeleggende følger.
Få oversikt
Litt om webinaropptaket
Mennesker som sliter med dissosiative symptomer og lidelser i kjølvannet av traumer utgjør en større del av befolkningen enn man tidligere har antatt. Symptomene kan være milde, f.eks. å kjenne seg frakoblet seg selv, eller mer alvorlige som å oppleve «svarte hull» i hukommelsen eller se seg selv fra utsiden av egen kropp på vanlige dager. Målgruppe for kurset er fagpersoner som jobber innen alle områder av første- og andrelinjetjenesten.
Kurset søkes godkjent av:
- Den norske legeforening med 6 valgfrie kurspoeng til videre- og etterutdanningen (forlengelse av retten til tilleggstakst) innen allmennmedisin , og med 6 timer for spesialistenes etterutdanning innen psykiatri
- Norsk psykologforening som 6 timers vedlikeholdsaktivitet for psykologspesialister
- Norsk Sykepleierforbund som meritterende til godkjenning som klinisk spesialist i sykepleie/spesialsykepleie med totalt 6 timer
- Fagforbundet som tellende i program for klinisk fagstige for hjelpepleiere, omsorgsarbeidere, helsefagarbeidere, sykepleiere samt øvrige helsefaglige personellgrupper med 6 timer. Godkjennes innenfor det området kurset er relevant for
Slik fungerer webinaropptaket
Videoen vises som en hvilken som helst video på nettet og man trenger IKKE ha eget kamera, mikrofon eller annen programvare (Teams, Zoom etc.) for å se det.
Innholdet
Program for webinaropptaket
Hvis ikke annet er spesifisert er det lagt opp til pauser mellom foredragene.
Slik fungerer webinaret
Deltakerne får tilgang til webinaret på startdato. På startdato kjøres webinaret som en sending i oppgitt tidspunkt. Når dette er ferdig har du full tilgang til innholdet i 14 dager etterpå. Da kan du kan spole, se på nytt, og dele det opp slik du ønsker. Ved påmelding av grupper kan dere sitte sammen, eller hver for dere. Etter 14 dager stenges tilgangen.
Kursinnhold dissosiative lidelser
Vanligvis henvender dissosiative pasienter seg til helsevesenet og andre hjelpeinstanser på grunn av problemer med trygghet, overveldende symptomer og/eller ødeleggende impulser og atferd. Dissosiasjonen – som først var en overlevelsesstrategi og hjalp med å holde de vonde minnene utenfor bevisstheten – kan føre til mange tilbakevendende og forskjellige symptomer og problemer, f.eks. depresjon, selvskading, suicidalitet, rus, tvang, spiseproblemer, og en hverdag som ikke lengre fungerer.
Men kunnskap om god behandling finnes. Når pasienten er plaget av dissosiasjon, overveldelse og ødeleggende impulser og atferd, er fokus i en første stabiliseringsfase å bygge trygghet og sikkerhet. Det innebærer gradvis å styrke evnen til selvoppmerksomhet og å bygge ferdigheter, så man klarer å romme tanker, følelser og kroppsopplevelser, knyttet til både fortid og nåtid, uten å ty til ødeleggende «mestringsstrategier». Arbeidet med bygging av en «trygg nok» relasjon til behandler er sentral i hele forløpet.
De internasjonale retningslinjene (ISSTD, 2011) legges til grunn for undervisningen. Gjennom undervisning og praktiske øvelser vil deltakerne vil bli introdusert til de 10 mest anbefalte strategiene for stabilisering i de ulike fasene.
På kursdagen vil du lære om:
- Hva er typiske tegn på at en person «dissosierer»?
- Hva er de mest anbefalte strategiene i møtet med en person som dissosierer?
- Hva kan jeg gjøre når personen jeg sitter overfor dissosierer?
- Finnes det noen «kjerne-intervensjoner»?
- Kan han/hun selv gjøre noe?
- Hvordan undervise og praktisere regulerende ferdigheter med pasienten?
- Hvordan guide pasienten i å være mer til stede her og nå og i mindre grad innhentet av fortidens traumer?
- Hvordan guide pasienten i de første stegene i retning indre samarbeide mellom deler i konflikt?
Priser for webinaropptaket
Digital deltakelse:
-
Digitalt
Én digital deltaker, gjeldende for én person. (inkl. mva)3000,- -
Digital gruppe 5
Opp til fem digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)13500,- -
Digital gruppe 10
Opp til ti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)24000,- -
Digital gruppe 15
Opp til femten digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)36000,- -
Digital gruppe 20
Opp til tyve digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)45000,- -
Digital gruppe 30
Opp til tretti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)63000,- -
Digital gruppe 40
Opp til førti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)72000,- -
Digital gruppe 50
Opp til femti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)75000,-
Ofte stilte spørsmål og svar
Nedenfor finner du en rekke svar på spørsmål vi får ofte.
-
Som digital deltaker kan du følge med på livesendingen. Du vil motta link en liten stund før webinaret starter. Sendingen fungerer som en vanlig sending du ser på f.eks. NRK nett-tv, YouTube eller liknende. Du trenger ikke bruke eget kamera eller mikrofon. Når man melder seg på digitalt kan man selv velge om man vil se den direkte eller i opptak. Opptaket har man tilgjengelig i 14 dager.
-
Ja, alle som er påmeldt får også tilgang på opptaket. Opptaket er tilgjengelig i 14 dager og er KUN ment for den som er påmeldt. Opptaket kan man se flere ganger i perioden og man kan pause og spole som man vil.
-
En singel digital deltakelse er kun ment for 1 person og skal ikke deles eller se felles med noen andre.
Når man melder på en digital gruppe, så vil man kunne se webinaret på flere enheter/steder samtidig, eller se det i fellesskap. Når man melder på en gruppe så melder man kun på 1 person som står som ansvarlig. De andre gruppedeltakerne registrerer seg senere. Dette får du informasjon om i egen e-post før gjennomføring. -
Endring av opplysninger eller deltakelse:
Gå til kontakt oss eller benytt deg av kontaktskjema på denne siden, eller svar oss på e-posten du fikk ved påmelding. -
Se under fanen priser, her vil du finne digitale grupper, disse er allerede rabatterte.
-
Fagfokus sine arrangementer er åpen for alle og det kreves ingen forkunnskaper med mindre dette er angitt i beskrivelsen.
-
Ja, de fleste webinarene har rabatt dersom man må dekke utgiften privat. Informasjon om dette finner du på påmeldingsskjemaet.
-
På denne siden finner du et kontaktskjema som du kan bruke, da vil informasjon om hvilket webinar du har spørsmål om følge med slik at vi vet hva det gjelder.
-
Ja, så fremt du må dekke denne utgiften privat vil man i de aller fleste tilfeller kunne få rabatt. Mer informasjon finner du på påmeldingsskjemaet.
Dersom du er student, men din arbeidsplass skal betale, vil du ikke få rabatt.
Har du spørsmål?
Oida!
Takk!