Utforskende bekymringssamtaler
Samtaler med barn ved bekymring for vold, seksuelle overgrep og omsorgssvikt
Webinaropptaket ble gjennomført 20. november. 2024
Det er foreløpig ikke satt opp noen nye datoer for gjennomføring.
Få oversikt
Litt om webinaropptaket
Å ha en samtale med barn vi er bekymret for, innebærer mer enn bare å stille spørsmål. Det er en tydelig sammenheng mellom hvordan voksne formulerer seg og hva et barn velger å dele. Derfor er den voksnes kommunikasjonskompetanse avgjørende.
I barnehagen har de ansatte en unik mulighet til å bli godt kjent med hvert enkelt barn gjennom meningsfulle dialogiske samtaler. Ineffektiv kommunikasjon kan forhindre barnet i å uttrykke sin opplevelse av virkeligheten ut fra egne erfaringer og forutsetninger.
Målet med dette kurset er å styrke deltakerens evne til å bruke samtalen som et verktøy for å utforske bekymringer. Kurset bygger både på forskning og praktiske erfaringer, og fungerer som en bro mellom teori og praksis.
Slik fungerer webinaropptaket
Videoen vises som en hvilken som helst video på nettet og man trenger IKKE ha eget kamera, mikrofon eller annen programvare (Teams, Zoom etc.) for å se det.
Innholdet
Program for webinaropptaket
Hvis ikke annet er spesifisert er det lagt opp til pauser mellom foredragene.
Kursinnhold "Utforskende bekymringssamtaler"
Webinaret "Utforskende bekymringssamtaler" handler om hvordan du kan samtale med barn i talefør alder ved bekymring for vold, seksuelle overgrep og omsorgssvikt – et foredrag basert på boken han har skrevet.
Gjennom dagen lærer du samtalemetodikk. Du lærer hvordan du som fagperson kan kommunisere med barn om sensitive tema på en effektiv og ikke-ledende måte, slik at barn får gode betingelser til å fortelle fritt fra sin livsverden. Slik kunnskap er viktig, fordi forskning finner at det er tydelige sammenhenger mellom hvordan voksne kommuniserer, og hva barn forteller (eller ikke).
I kurset får du lære mer om:
- Hvilke spørsmål du kan og bør stille, for å gi barn gode muligheter til å fortelle og for å utforske din egen bekymring
- Kan vi stole på barns fortellinger - og i såfall under hvilke omstendigheter?
- Hvilke fallgruver du må og bør styre unna
- Dialogiske prinsipper
- Spontane samtaler
- Praktiske tips til planlagte bekymringssamtaler, f. eks notatblokk, tegnesaker til barnet o.l.
- Psykologien på hvorfor enkelte barn ikke forteller, selv om du spør alle de riktige spørsmålene.
- Barns barrierer for å fortelle
Kurset er primært innrettet til barnehage/barneskole - ansatte. Sekundært har det relevans for, og til andre ansatte i barnefaglige yrker, og andre voksne som ønsker å lære mer om kommunikasjon med barn ved bekymring for omsorgssituasjonen.
Webinaret passer perfekt til interne fagdager for barnehage, skole og barnevernsansatte. Dersom tidspunktet ikke passer - ta kontakt så kan vi tilpasse når du har tilgang.
Harald Dean er utdannet pedagog (B.A.) og samfunnsviter (M.Sc). Han har lang erfaring fra Stine Sofies Stiftelse, hvor han har besøkt barnehager og skoler, og undervist både barn og voksne om vold, overgrep og omsorgssvikt. August 2021 debuterte han som fagbokforfatter med boken: Utforskende bekymringssamtaler - Samtaler med barn i barnehagen ved bekymring for vold, seksuelle overgrep og omsorgssvikt. Han er en dyktig og etterspurt foredragsholder og kursholder.
Passer ikke tidspunktet?
For grupper kan dette kurset også bestilles til egne fagdager, planleggingsdager eller kompetansehevingstiltak for personalet. Prisen vil avhenge av gruppens størrelse. Ta kontakt med oss for tilbud om dette er aktuelt.
Vil du heller at foredragsholder kommer til dere?
Kursets foredragsholder er en del av vårt "lei en ekspert" gruppe, og kan bestilles til lokale kursdager. Les mer her
Priser for webinaropptaket
Digital deltakelse:
-
Digitalt
Én digital deltaker, gjeldende for én person. (inkl. mva)1875,- -
Digital gruppe 5
Opp til fem digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)8438,- -
Digital gruppe 10
Opp til ti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)15000,- -
Digital gruppe 15
Opp til ti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)22500,- -
Digital gruppe 20
Opp til tyve digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)28125,- -
Digital gruppe 30
Opp til tretti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)39375,- -
Digital gruppe 40
Opp til førti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)45000,- -
Digital gruppe 50
Opp til femti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)46875,-
Ofte stilte spørsmål og svar
Nedenfor finner du en rekke svar på spørsmål vi får ofte.
-
Som digital deltaker kan du følge med på livesendingen. Du vil motta link en liten stund før webinaret starter. Sendingen fungerer som en vanlig sending du ser på f.eks. NRK nett-tv, YouTube eller liknende. Du trenger ikke bruke eget kamera eller mikrofon. Når man melder seg på digitalt kan man selv velge om man vil se den direkte eller i opptak. Opptaket har man tilgjengelig i 14 dager.
-
Ja, alle som er påmeldt får også tilgang på opptaket. Opptaket er tilgjengelig i 14 dager og er KUN ment for den som er påmeldt. Opptaket kan man se flere ganger i perioden og man kan pause og spole som man vil.
-
En singel digital deltakelse er kun ment for 1 person og skal ikke deles eller se felles med noen andre.
Når man melder på en digital gruppe, så vil man kunne se webinaret på flere enheter/steder samtidig, eller se det i fellesskap. Når man melder på en gruppe så melder man kun på 1 person som står som ansvarlig. De andre gruppedeltakerne registrerer seg senere. Dette får du informasjon om i egen e-post før gjennomføring. -
Endring av opplysninger eller deltakelse:
Gå til kontakt oss eller benytt deg av kontaktskjema på denne siden, eller svar oss på e-posten du fikk ved påmelding. -
Se under fanen priser, her vil du finne digitale grupper, disse er allerede rabatterte.
-
Fagfokus sine arrangementer er åpen for alle og det kreves ingen forkunnskaper med mindre dette er angitt i beskrivelsen.
-
Ja, de fleste webinarene har rabatt dersom man må dekke utgiften privat. Informasjon om dette finner du på påmeldingsskjemaet.
-
På denne siden finner du et kontaktskjema som du kan bruke, da vil informasjon om hvilket webinar du har spørsmål om følge med slik at vi vet hva det gjelder.
-
Ja, så fremt du må dekke denne utgiften privat vil man i de aller fleste tilfeller kunne få rabatt. Mer informasjon finner du på påmeldingsskjemaet.
Dersom du er student, men din arbeidsplass skal betale, vil du ikke få rabatt.
Har du spørsmål?
Oida!
Takk!