Dette er en fire-dagers utdanning for organisasjoner som trenger å utdanne egne instruktører for å lære opp egne ansatte i forebygging og håndtering av vold og trusler. BEKREFTET.
Kurset består av 4 dager hvorav 3 av disse er fysisk.
Første dag av instruktørutdanningen er et digitalt heldagskurs som gir en oversikt over fenomenet vold og trulser. Dette forutsetter vi at deltakeren har gått igjennom før vi møtes den 7.oktober .
Tre dagers fysisk samlingsbasert utdanning. Her går vi i dybden på vold og trusler, vi ser på:
Avmaktsbasert forståelse av vold og trusler
Aggresjonens fysiologi og psykologi
Voldsrisikovurdering – korttidsvurdering (Brøset Violence Checklist)
Recovery- og personorienterte prinsipper for håndtering av trusler og vold
Deeskalering av vold og strategier
Lovverk, samarbeids på tvers av etater.
Praktiske øvelser i avverging, unnvikelse og frigjøring
Praktiske øvelser i deeskaleringsteknikker
Hva er spesielt i forhold til vold og trusler for personer med kognitiv svikt
Spesielle forhold rundt håndtering og forebygging av vold i skolen
For at du skal føle deg trygg i rollen som instruktør, får du også en innføring i presentasjons teknikk.
I tillegg ser vi på instruktørrollen, og gjennomgår alle tilgjengelige presentasjoner, instruksjonsvideoer, og ressurser du som instruktør får tilgang til.
Alle våre instruktører har en solid faglig bakgrunn, men ikke minst også har lang erfaring i det praktiske arbeidet.
Vår fagansvarlig Erlend Magerø-Bangstad er førsteamanuensis ved VID, og er av de få ressurspersonene i landet som har sitt doktorgradsarbeid akkurat innenfor tematikken. Han har også årelang erfaring fra Oslo kommune i å praktisk gjennomføre opplæring og utdanning av personell i arbeid i møte med vold og trusler. Han arbeider også for Fagfokus for å utdanne instruktører for velferdsetaten i Oslo kommune.
Sammen med resten av vårt team med praktikere har vi lang erfaring med hva som virker innenfor de ulike sektorene - alt fra praktiske råd om fysisk utformring av lokaler, til avvergeteknikker og systematisk arbeid for å systemer til å fungere på sikt. Våre instruktører har arbeidet med problemstillingene både på systemnivå, og individnivå og har gjennom ulike organsisasjoner sett hva som fungerer og ikke minst hva som ikke fungerer.
Dette kurset er hovedsakelig ment som en grundig innføring i kunnskapsgrunnlaget som er nødvendig for å være en ressursperson internt i organisasjonen. Gjennom kurset vil i tillegg til selve undervisningen få tilgang til ferdigproduserte powerpointer, instruksjonsvideoer og oppgaver som du selv kan benytte når du skal dele kunnskapen i egen organsisasjon. For at organisasjonen skal få best mulig utbytte av ressurspersonen er det viktig man tenker helhetlig rundt hvem man bør sende på kurset, og hvor mange. Vi anbefaler at store organisasjoner sender flere personer slik at de kan ha vært sitt fokusområde, samt at de kan benytte hverandre i den videre prosessen.
Ansatte som opplever truende situasjoner og vold er et økende problem i arbeidslivet. Dette webinaret er tilrettelagt for å gi deg en innføring i vold og trulser som fenomen, og en oversikt over hva vi skal nærmere innom. Kurset retter særlig oppmerksomhet på forebyggingsaspektet i situasjoner hvor en ansatt blir utsatt for aggressiv adferd.
Innlogging til webinaret kommer 14 dager før første samling, og kan ses når som helst, men bør ses før oppmøte på den 7.okober
Klikk her for hele beskrivelsen av innleggetKl 10 - 16.30
Vi møtes til en tre-dagers samling der vi dykker dypere i alle deler av faggrunnlaget for arbeid i møte med vold og trusler.
Klikk her for hele beskrivelsen av innleggetKl. 09.00 - 15.30
Dag tre tar vi for oss deeskaleringsprinsipper, og øver på "varme situasjoner". Dagen er praktisk rettet og vil fokusere på deskalering, unnvikelse og frigjøringsteknikker.
Klikk her for hele beskrivelsen av innleggetKl. 09.00 - 15:00
På dag 4 tar vi for spesielle hensyn du som instruktør må ta når du skal undervise i egen organisasjon:
Presentasjonsteknikk: Avklaringer og diskusjoner rundt innholdet til nå. Mulighet for å øve/gå i dybden på det vi har gått gjennom.
Presentasjonsteknikk: For at du som instruktør skal bli trygg i rollen din fokuserer vi på presentasjonsteknikk. Her blir det 2x45 min undervisning om hva du bør/ ikke bør gjøre for formidle kunnskapen du har fått på en engasjerende måte som fører til endring.
Gjennomgang av dine lære-ressurser. Her får du innlogging til og oversikt over alle presentasjoner, videomateriale, tester, riskiovurderinger og dokumentasjon som du trenger i ditt videre arbeid.
Nettverksoppstart: Du får ta del i et nettverk av instruktører og et forum du kan benytte som kollegastøtte når du skal ta fatt på oppgaven som instruktør. Vi etablerer et lukket diskusjonsforum på Facebook, der vi knytter oss til hverandre, og deler kontaktdetaljer slik at vi kan dra veksler på hverandre når vi skal begynne å holde kurs lokalt.
Dersom du skal lykkes med å endre kulturen, og skape en arbeidsplass der arbeid i møte med vold og trusler faktisk forebygges, så bør den personen dere sender på instruktørkurs:
Det er også fornuftig at det er flere som gjennomgår utdanningen fra samme sted, og at det ikke går så lang til fra kurset til første gjennomføring lokalt.
Når du klikker påmelding kan du velge å delta på dagtid, eller du kan velge helpensjonspakken. Helpensjonspakken inkluderer 2 overnattinger, 3 dagpakker på hotellet med lunsj og pausemat, samt en felles 3 retters middag etter første kursdag. Det vil være en fordel å delta på dette for å bygge uformelt nettverk med de andre instruktørene.
- Når man deltar som en enkelt digital deltaker vil man kunne få deltakerbevis dersom man ønsker dette. Ved gruppevisning MÅ man registrere seg via link man mottar i e-posten med informasjon om streamingen. Denne e-posten får man en uke før gjennomføring av arrangementet.
- Ved gruppevisning mottar man kun én link/nettadresse til arrangementet
Dersom du deltar digitalt:
Gå til kontakt oss og send en e-post eller svar oss på e-posten du fikk med påmeldingsbekreftelse.
Dersom du deltar fysisk på kurs:
Hotel-link er vår samarbeidspartner og håndterer alle påmeldingene for oss. Du kan kontakte de på: [email protected] eller 66 78 62 50
De kan hjelpe deg med følgende:
Ved digital deltakelse er det allerede laget grupperabatter. Se påmeldingsskjema: "Gruppevisning"
Fagfokus sine kurs og webinarer er åpen for alle.
Ja, det kan være mulig. Ta kontakt med oss.
For faglige spørsmål tar du kontakt med oss. Se skjema på høyre side.
Ja, det kan du, så fremt dette er noe du må dekke privat. Deltakeravgiften reduseres med 50%. Ta kontakt med oss, så ordner vi.