Møteplassen for alle som veileder mennesker i utvikling.
Hvorfor blir karriereveiledning viktigere enn noensinne? Vi er så heldige at vi har fått besøk av den internasjonalt anerkjente fremtidsforskeren Liselotte Lyngsø, som setter fokus på hvordan fremtidens arbeidsmarked, utdannelse, helsefokus og møteformer kommer til å forandre seg i post-korona-æraen. Vi som hjelper mennesker med å finne frem til egne karriereveier, må tenke nytt, og vår rolle er plutselig blitt både endret og viktigere i en tid med nye spilleregler. Gled deg til en inspirerende og nytenkende åpning på årets konferanse.
Tid for mat og drikke
Både før, under og etter pandemien har Karriere Vestland erfart at digital karriererettleiing kan vera et fullgodt alternativt. Men det krever førebuing. Etter en brå start har Birgit og hennar kollegaer gjennom prøving og feiiling utvikla samtaleverktøy og rutinar som i stor grad kan kompensera for manglande fysiske møte. Her fortel ho korleis dei arbeidar med digital karriererettleiing.
I Trøndelag skjer det spennende ting. Med sin nærhet til NTNU og NAV Trøndelag utvikler Karrieresenteret i Trøndelag fremtidens digitale karriereveiledingstjeneste. De er også en av tre karrieresenter som bemanner Nasjonal digital karriereveiledningstjeneste. Leder ved Karrieresenteret i Trøndelag, Håkon Andreassen gir oss et innblikk i mulighetene, utviklingen og fremtidens digitale løsninger innen AR, VR og AI. (AVR = Augmented and Virtual Reality) og AI (= Artificial Intelligence/kunstig intelligens). Hva skal til for å få til en digital transformasjon? Hva ligger i mulighetsrommet? Hva må vi tenke på når enn skal drive digital veiledning her og nå? Vil dette medføre store endringer i fagfeltet?
Antje Bomann-Larsen er kjent for sine engasjerende foredrag om nettopp det å holde foredrag. På konferansen vil hun dele sine aller beste tips for hvordan du bryter ned den digitale barrieren og løfter kommunikasjonen gjennom skjermen til nye høyder. Husk at disse tipsene også vil være viktig for alle veisøkere som nå også må skille seg ut i mengden digitalt.
Den anerkjente Dr. Julia Yates underviser i organisasjonspsykologi ved University of London, og spesialiserer seg på personlig utvikling i et karriereperspektiv. Hun interesserer seg spesielt for hvordan man kan bygge bro mellom teori og praksisk, og på konferansen ser hun nærmere på karrieresamtalene og mulighetene som ligger i anvendelse av prinisppene for ACT (Acceptance and Commitment Therapy) i veiledningen. Innlegget er på engelsk
Dagens introduksjonsprogram dekker ikke gapet mellom den kompetansen flyktninger har med seg og kravene de møter i det norske arbeidslivet. Symptomatisk for veiledningen i introduksjonsprogrammet har vært at den har vært for dårlig tilpasset, kommet for sent, og vært gjennomført for usystematisk. Når karriereveiledning nå blir en rett for alle ved oppstart i programmet fører dette til nye muligheter. Helene har i mange år arbeidet med karriereveiledning for nyankomne flyktninger og innvandrere. Hva har fungert, og hva har ikke fungert? Hva innebærer det å gi tilpasset karriereveiledning?
Fra 1.januar trer ny introduksjonslov i kraft, og tidlig karriereveiledning blir en obligatorisk del av introduksjonsporgrammet. Predrag og hans kolleger i Karriere Østfold har allerede høstet verdifull erfaring gjennom å være en av 4 forsøksfylker, og når mai kommer vil de oppsummere hva som har fungert, og hva som trenger ytterligere tilpasning for å få til effektiv og individrettet karriereveiledning.
Vi tror kanskje at det dyreste som kan skje det norske samfunnet er et oljeprisfall, men i realiteten er det som er verst at mange blir stående utenfor arbeidslivet. Koronasituasjonen kommer på toppen av en utvikling vi har sett over tid, der unge uten realkompetanse kommer sist inn og først ut av arbeidslivet. Er det vi ser nå begynnelsen av en bølge med unge som havner i varig utenforskap?
Enten de er ufaglært, nyutdannet, eller på tur inn i utdanning, så får pandemien konsekvenser for langt flere unge enn tidligere. Det blir vanskeligere å ta utdanning, vanskeligere å få jobb, og arbeidsledigheten vil øke. Hva betyr dette for oss som skal veilede unge? Hvordan skal vi tenne gnisten og håpet, og bør vi endre vår tilnærming til karriereveiledningen?
Tid for mat og drikke
Den folkekjære foredragsholderen Godi Keller snakker om ungdom, verdighet og livskompetanse, og om at de fleste bekymringer aldri blir noe av. Hvordan vi ser på enkeltmennesket vil ofte bidra til utfallet av de utfordringer vi står ovenfor. Tenker vi diagnose, utenforskap, og manglende mestring, gir vi noe av dette videre til de vi skal hjelpe.
- Lunsj, pausemat og fri drikke er alltid inkludert i prisen. Ved overnatting får man i tillegg frokost og tre-retters konferansemiddag med to enheter drikke.
- Alle priser er inkl. moms.
Thon Hotel Oslo Airport er et moderne konferanse- og forretningshotell med 435 rom, og ligger sentralt til, kun 10 minutter unna Oslo Lufthavn på Gardermoen.Stort treningsrom med godt utvalg av apparater og treningsutstyr. Gode muligheter for parkering, for priser, se hotellets nettside.
Ankomst:
Ta Shuttlebus S22 fra flyplassen.
Flere av våre konferanser streames og man kan følge konferansen i sin helhet via nett. Man kan også se konferansen i opptak. Noen konferanser er også heldigital, det vil si at konferansen kun er tilgjengelig via streaming.
- Når man deltar som en enkelt digital deltaker vil man kanne få deltakerbevis dersom man ønsker dette. Deltakerbevis får man ikke ved gruppevinsing da vi ikke har noen mulighet til å spore om deltakerne faktisk følger arrangementet.
- Ved gruppevisning mottar man kun én link/nettadresse til arrangementet
Registrering åpner en time før første innlegg på konferansen. Kom gjerne litt tidlig, så slipper vi lang kø.
Hotel-link er vår samarbeidspartner og håndterer alle påmeldingene for oss. Du kan kontakte de på: [email protected] eller 66 78 62 50
De kan hjelpe deg med følgende:
ja, det er mulig med rabatter dersom man er fem eller flere. Ta kontakt med oss.
Fagfokus sine konferanser er åpen for alle.
Ja, det kan være mulig. Ta kontakt med oss.
For faglige spørsmål tar du kontakt med oss. Se skjema på høyre side.
Dere er hjertlig velkommen til å være utstiller på vår konferanse. Fordelene er mange!
I tillegg til å møte mange deltakere, blir bedriften også vist her på nettsiden til konferansen. Fagfokus har mer enn 500.000 sidevisninger i året.
Pris: 3500 kroner pr. dag. I tillegg må hver person på stand ha dagpakker: (begge dager) eller helpensjonspakke: . Maks to personer på stand. Person nr. tre må betale ordinær deltakerpris. Alle priser er eks. mva.
Ja, det kan du. Det vi kan redusere er selve deltakeravgiften, mens utgifter som hotellet skal ha dekket i form av lunsj, opphold, pausemat og liknende ikke kan reduseres. Deltakeravgiften reduseres med 50%. Se påmeldingsskjema for mer informasjon.