...at me ei morgonstund skal glida inn på ein våg me ikkje har visst um... Inspirasjon for årets konferanse er hentet fra Olav H Hauges dikt, og handler om å gjøre ting på en ny og annen måte.
Kjell Helge Kleppestø skal lede oss gjennom to dager med aktuelle prosjekter, problemstillinger og metoder for deg som karriereveileder.
Mange av de vi skal veilede har en problematisk døgnrytme eller søvnvansker. Søvnekspert Ane Wilhelmsen-Langeland ser på hva som er vanlig og hvilke råd du som karriereveileder kan gi.
Eirik er avdelingsleder i Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse. Her ser han nærmere på hvordan vi møter omveltningene i karriereveiledningen, og hvilke krav endringene stiller til ledelse og samarbeid.
I dette innovasjonspartnerskapet har NAV utfordret markedet til å utforske gruppeoppfølging videre, og utvikle en helhetlig metodikk med digitale verktøy for relasjonsbygging og økt brukerinvolvering. Karriereveiledning og karrierelæring er nøkkeltema i NAV Human. Målet er en mer effektiv oppfølging.
Hvordan bruke digitale løsninger for å planlegge, gjennomføre og evaluere karriereveiledningen? Karriereveiledning er komplekst og komplisert, og dataverktøyene vi bruker må ta inn over seg denne kompleksiteten. I tillegg til at det er både tekniske og faglige forutsetninger som sammen påvirker hvorvidt de digitale løsningene vil fungere. Jo Inge Gåsvær presenterer viktige forutsetninger og ulike perspektiver som påvirker denne prosessen.
Hele skolen involveres med karrierekompetanse og livsmestring i skolen. Jørund Walseth er karriererådgiver ved Firda vidaregåande skule i Vestland fylke. Og kjent som Karrierekaren på Instagram. Han har og mastergrad i karriereveiledning, og er en engasjert pådriver for helhetlig karriereveiledning utfra Firdamodellen.
Marthe Walle er spellemannsvinnende artist og sykepleier som tematisk tar for seg uroen i oss, og hva det er vi egentlig trenger for å klare å leve med den i ei tid der så mye tar oppmerksomheten vår bort fra det som rører seg i vårt indre. Hva trenger vi moderne mennesker for å finne fram til roen og forsone oss med bølgedalene i livet, er et spørsmål Marthe Valle på ulike måter forsøker å besvare. Innlegget er et konsertforedrag, og settes opp på kvelden i forkant av middagen. Innlegget streames ikke og er således kun for de med fysisk deltakelse.
Samtalen er et viktig redskap i karriereveiledning. Professor Gudbjørg Vilhjalmsdottir presenterer Life-design veiledning (Career construction counseling) med LDV-intervjuet (Career construction interview), og viser hvordan metoden kan brukes i praksis og hvordan samtalen kan forstås og forklares gjennom litterær teori. Life-design veiledning er en narrativ metode og benytter historiefortelling for å forme fremtidsbildet til den som veiledes.
Nye metoder kan vekke både begeistring og skepsis hos karriereveiledere. Førsteamanuensis Kirsten Marie Dalene vil dele funn fra sin PhD: «Meningsskapende karriereveiledning – Karriereveilederes forståelser og erfaringer med Life-design veiledning i norsk kontekst». På bakgrunn av dette, vil hun diskutere hva som gjør at vi reagerer ulikt på nye metoder, hva som kan skape ny innsikt, samt hvilken kompetanse som trengs for å bidra til meningsskapende karriereveiledning.
Hvilke faktorer påvirker vår trivsel og mestring i arbeidslivet, og hvordan kartlegge jobbmatch? Og ikke minst - hvordan jobber man videre med denne informasjonen og skaper retning og mobiliserer drivkraft for den vi veiveileder?
Klikk her for hele beskrivelsen av innleggetLaila Ryvænge og Benedicte Lysnes er begge erfarne karriereveiledere ved iFokus Kompetanse AS, og jobber til daglig med karriereveiledning i forbindelse med sykefravær og Ekspertbistand. Begge har lang erfaring innen coaching og karriereveiledning, og jobber til daglig med dette i forbindelse sykefravær og Ekspertbistand.
Kollegabasert veieldning er en av de mest kraftfulle verktøyene vi har for forbedring av veiledningstjenesten. Likevel er det ofte en uunyttet ressurs for mange jobbveiledere. Hvordan gjør vi det i praksis, og hvordan sørger vi for at dette er en del av vår rutine for forbedring?
Klikk her for hele beskrivelsen av innleggetSesilie viser arbeidsmodellen til Karriere Vestland basert på Kolbs læringssirkel og reflekterende team. Innlegget er ment som en starthjelp til de som er motivert og ønsker å komme i gang med kollegabasert veiledning.
Neruda Barakat er grunnlegger av karrieresenteret ved Tishreen University i Syria, og er en erfaren universitetslærer i mekaniske ingeniørfag. Nerduda har en sterk historie og har drevet med karriereveiledning i et land i krig og nød. Her ser han på kraften av håpet som faktor i et karriereperspektiv, noe han mener er allment for alle - uansett situasjon.
Kjell Helge er cand.polit. med hovedfag pedagogikk. Han har allsidig bakgrunn, blant annet vært ansatt i CXS Nordic AS, leverandør av InFlow24/vip24. Siden 2005 ansatt i Vestland Fylkeskommune (tidligere Hordaland fylkeskommune). Han har ledet karrieresenteret i fylkeskommunen siden 2010, og bygget opp fra starten både Karriere Hordaland og Karriere Vestland.
Kleppestø er engasjert i utvikling av helhetlig karriereveiledningstjenester i Norge, og har lenge arbeidet for å inkludere Utdanningsvalg i det. Han har omfattende erfaring fra systemarbeid med offentlige og private aktører på feltet, både lokalt, regionalt og nasjonalt. Deltok i 2018 i Kompetanse Norge sitt oppdrag med å utvikle et nasjonalt kvalitetsrammeverk for karriereveiledning. Oppdraget ble gitt av Kunnskapsdepartementet.
Thon Hotel Oslo Airport er et moderne konferanse- og forretningshotell med 435 rom, og ligger sentralt til, kun 10 minutter unna Oslo Lufthavn på Gardermoen.Stort treningsrom med godt utvalg av apparater og treningsutstyr. Gode muligheter for parkering, for priser, se hotellets nettside.
Ankomst:
Ta Shuttlebus S22 fra flyplassen.
Flere av våre konferanser streames og man kan følge konferansen i sin helhet via nett. Man kan også se konferansen i opptak. Noen konferanser er også heldigital, det vil si at konferansen kun er tilgjengelig via streaming / opptak.
Ja, alle som er påmeldt digital deltakelse får også (tidsbegrenset) tilgang på opptak av konferansen i sin helhet.
- En singel deltakelse er ment for kun 1 person og kan ikke deles med andre eller se i fellesskap.
- Ved digitale grupper mottar man kun én link/nettadresse til arrangementet som kan deles med gruppen som skal se på. Ved digitale grupper MÅ de andre gruppedeltakerene registrere seg via link man mottar i e-posten med informasjon om streamingen. Denne e-posten får man en uke før gjennomføring av arrangementet.
Registrering åpner en time før første innlegg på konferansen. Kom gjerne litt tidlig, så slipper vi lang kø.
Endring av opplysninger eller deltakelse:
Gå til kontakt oss og send en e-post eller svar oss på e-posten du fikk med påmeldingsbekreftelse.
Endring av overnatting eller spørsmål vedr. hotell:
Hotel-link er vår samarbeidspartner og håndterer vår kontakt med hotellet for oss. Du kan kontakte de på: [email protected] eller 66 78 62 50
De kan hjelpe deg med følgende:
Ved digital deltakelse er det allerede laget grupperabatter. Se under priser "Gruppevisning"
Ved fysisk deltakelse er det mulig med rabatter dersom man er fem eller flere. Ta kontakt med oss.
Fagfokus sine konferanser er åpen for alle.
Ja, det kan være mulig. Ta kontakt med oss.
For faglige spørsmål tar du kontakt med oss.
Dere er hjertelig velkommen til å være utstiller på vår konferanse. Fordelene er mange!
Prisene for standplasser er for tiden ikke tilgjengelige.
Ja, det kan du. Det vi kan redusere er selve deltakeravgiften, mens utgifter som hotellet skal ha dekket i form av lunsj, opphold, pausemat og liknende ikke kan reduseres. Deltakeravgiften reduseres med 50%. Se påmeldingsskjema for mer informasjon.