En konferanse om langsiktig arbeid for forebygging av ungdomskriminalitet, vold og eksludering.
Hva vet vi om ungdomsvold i Norge, både ut fra offentlig statistikk og selvrapporteringsundersøkelser? Er det mer eller mindre vold blant unge i dag sammenlignet med tidligere tider? Og hvordan kan vi forstå eventuelle endringer? Lars Roar Frøyland tar oss gjennom UngVold-studien, og oppdaterer oss på tingens faktiske tilstand.
Myndighetene må sette kommunene i stand til å forebygge kriminalitet og ha gode verktøy til å hjelpe de som har havnet på skråplanet. Hva gjør barneombudet for den gruppen med stadig yngre ungdom og barn som er overrepresentert i kriminalitet og vold. Barneombudet har fokus på å ivareta barnas rettigheter, både de som utøver vold – men også de som utsettes for det.
«Hvis man har snitcha på noen drugdealere eller noe sånt, da får man kjørt seg ganske hardt.» Sitatet er hentet fra en elev i 10.klasse og viser taushetskulturen som preger ungdomsmijøene. Rakel og kollengene har forsket på fenomenet og hva vi kan gjøre.
Catrhrine Moestue er psykolog og er spesielt opptatt hvordan ungdom rekrutteres og isoleres fra samfunn og familie. Her forklarer hun noen av mekanismene som fører ungdom ut av samfunnet og inn i uheldige miljø, samt når og hvordan disse mønstrene er lettest å bryte.
Abbas var «Gudfaren» i det beinharde og kriminelle gjengmiljøet i Oslo på begynnelsen av 2000-tallet. Hans vei inn i vold og kriminalitet følger dessverre den oridnære oppskriften på utenforskap. Nå studerer han sisteåret på sosionomstudiet, og bruker sin stemme til å unngå at andre ramler utenfor på samme måte som han.
Brukt riktig kan tidlig intervensjon fra konfliktrådet stoppe en den vonde sirkelen som fører mange unge inn i utenforskap. Her får vi høre både om SLT-modellen, samt hvordan straffereaksjoner og alternativ til straff, kan stoppe spiralen som fører til vold og kriminalitet.
Å forebygge vold og alvorlig kriminalitet hos ungdom er en langsiktig oppgave som krever tverretatlig samarbeid. Konferansenavnet "sammen mot ungdomsvold" signaliserer nettopp dette; At løsningen ikke ligger i en etat, men at alle må arbeide sammen. Her oppsummerer Politiet hva som er status for ungdomsvold, samt hva de ser virker i samarbeid med andre.
Kristiansand kommune har en egen forebyggende enhet med hovedmål om å forebygge barne- og ungdomskriminalitet, samt hindre negativ utvikling hos sårbare barn og unge. Hva gjør de, og hvordan samarbeider de?
Nærmiljøskolen har gjort tiltak som hindrer rekruttering til kriminelle miljøer. Avdelingsdirektør Jarle Dukic Sandven kjenner Grorud ut og inn, og da ungdomskriminaliteten skjøt i været - tok de grep. Effekten var så god at det nå skaleres opp til hele bydelen. Her kommer kan sammen med nærmiljøskole-koordinator og forteller hva du har gjort. De er opptatt av hva de kan gjøre innenfor rammebetingelsene de har - uten å vente på ny politikk eller økte bevilgninger.
I en hverdag med ungdomsvold og rekruttering av stadig yngre personer til kriminelle gjenger, er det lett at fokuset bare ligger på akutte tiltak. For at samfunnet skal lykkes i å snu utviklingen med stadig grovere kriminalitet blant unge, må vi også finne gode evidensbaserte metoder for å forebygge kriminelle livsbaner hos barn og unge i risikosonen. I dette innlegget får vi en presentasjon av SNAP, en metode som har sterk forskningsstøtte og som har vært vellykket i å dempe kriminalitet blant annet i Canada.
- Lunsj, pausemat og fri drikke (kaffe, te, juice, vann etc.) er alltid inkludert i prisen. Ved overnatting får man i tillegg frokost og tre-retters konferansemiddag med to enheter drikke.
- Alle priser er inkl. moms.
Kjartan Mølstrevold er boleder i Stavanger kommune og har lang erfaring med organisering av tjenester innen psykisk helse og recovery. Kjartan viser på hvordan aktivitet former identitet. En holdning «Du klarer dette – vi kan hjelpe deg.» gir mulighet for et personlig ansvar til den enkelte, samtidig formidles håp og mulighet for hjelp. Dette å selv ha en reell påvirkningskraft har stor betydning for integriteten. Når man legger til rette for reell brukermedvirkning og tar aktive valg for å endre den tradisjonelle maktbalansen, har Mølstrevold erfaring med at relasjonene og tjenestene blir bedre.
Thon Hotel Oslo Airport er et moderne konferanse- og forretningshotell med 435 rom, og ligger sentralt til, kun 10 minutter unna Oslo Lufthavn på Gardermoen.Stort treningsrom med godt utvalg av apparater og treningsutstyr. Gode muligheter for parkering, for priser, se hotellets nettside.
Ankomst:
Ta Shuttlebus S22 fra flyplassen.
Flere av våre konferanser streames og man kan følge konferansen i sin helhet via nett. Man kan også se konferansen i opptak. Noen konferanser er også heldigital, det vil si at konferansen kun er tilgjengelig via streaming / opptak.
Ja, alle som er påmeldt digital deltakelse får også (tidsbegrenset) tilgang på opptak av konferansen i sin helhet.
- Når man deltar som en enkelt digital deltaker vil man kunne få deltakerbevis dersom man ønsker dette. Ved digitale grupper MÅ man registrere seg via link man mottar i e-posten med informasjon om streamingen. Denne e-posten får man en uke før gjennomføring av arrangementet.
- Ved digitale grupper mottar man kun én link/nettadresse til arrangementet som deles med gruppen som skal se på.
Registrering åpner en time før første innlegg på konferansen. Kom gjerne litt tidlig, så slipper vi lang kø.
Endring av opplysninger eller deltakelse:
Gå til kontakt oss og send en e-post eller svar oss på e-posten du fikk med påmeldingsbekreftelse.
Endring av overnatting eller spørsmål vedr. hotell:
Hotel-link er vår samarbeidspartner og håndterer vår kontakt med hotellet for oss. Du kan kontakte de på: [email protected] eller 66 78 62 50
De kan hjelpe deg med følgende:
Ved digital deltakelse er det allerede laget grupperabatter. Se under priser "Gruppevisning"
Ved fysisk deltakelse er det mulig med rabatter dersom man er fem eller flere. Ta kontakt med oss.
Fagfokus sine konferanser er åpen for alle.
Ja, det kan være mulig. Ta kontakt med oss.
For faglige spørsmål tar du kontakt med oss.
Dere er hjertelig velkommen til å være utstiller på vår konferanse. Fordelene er mange!
Pris: 4375 kroner pr. dag. I tillegg må hver person på stand ha dagpakker: 1700 (begge dager) eller helpensjonspakke: 3700. Maks to personer på stand. Person nr. tre må betale ordinær deltakerpris. Alle priser er inkl. mva.
Ja, det kan du. Det vi kan redusere er selve deltakeravgiften, mens utgifter som hotellet skal ha dekket i form av lunsj, opphold, pausemat og liknende ikke kan reduseres. Deltakeravgiften reduseres med 50%. Se påmeldingsskjema for mer informasjon.