Mesteparten av saksbehandlingen i Stortinget foregår i komiteene. Når Stortinget fatter vedtak, er det basert på forslag fra en av Stortingets faste komiteer.
I forrige periode gjorde Tuva Moflag (A) seg bemerket ved å sette seg inn i fagfeltet, og var blant de stortingspolitikerne som hadde mest kunnskap om barnepalliasjon. Etter stortingsvalget denne høsten er sammensetningen av representanter naturlig nok en annen.
Tuva Moflag er ute av Helse- og omsorgskomiteen. Ny leder er Tone Wilhelmsen Trøen (H). Hun er invitert til å åpne Barnepalliasjonskonferansen i slutten av januar, og takket raskt ja til invitasjonen. Vi er veldig glade for at stortingets fremste representanter er på ballen, og følger opp det viktige arbeidet for våre mest sårbare små.
Når et nytt storting trer sammen etter valg, opprettes en valgkomité som bestemmer hvordan representantene skal fordeles på fagkomiteene.
Alle partigrupper skal ha medlem i finanskomiteen og har rett til å ha medlem i kontroll- og konstitusjonskomiteen. Når det gjelder partigrupper som ikke er representert i alle komiteer, kan valgkomiteen etter anmodning fra vedkommende gruppe i særlige tilfeller gjøre unntak fra plikten til å være representert i finanskomiteen. For disse partigruppene kan valgkomiteen også samtykke til at enten finanskomiteens eller kontroll- og konstitusjonskomiteens medlem også er medlem av en annen fagkomité. Ingen kan være medlem av mer enn to komiteer.
Komiteene varierer i størrelse, og har fra 11 til 18 medlemmer. Komiteen velger selv en leder og første og annen nestleder. Alle komiteer har minst én fast komitésekretær som er ansatt av Stortinget. Komitésekretærene har også et støtteapparat i administrasjonen.
Søk etter konferanser, webinarer, kurs, eksperter og foredragsholdere.