Hvordan løser vi sakene som utfordrer barnevernstjenesten og samarbeidspartnere?
Velkommen på konferanse. Ved å klikke på denne linken, eller skanne koden, kan du bidra.
Vil du si noen ord om hvor du jobber i dag?
Vil du si noe om hva som er dine viktigste arbeidsoppgaver i dag?
Den nye barnevernsloven lovfester blant annet mange av de ankepunktene hvor barnevernet har mottatt kritikk gjennom tilsynsrapporter og domspraksis. Barnerettsjurist og tidligere fylkesnemndleder Geir Kjell Andersland tar for seg den nye lovens utfordringer og praktiske betydning for deg som arbeider i barnevernet.
Når det stormer mellom foreldre og barnevern, er det lett å trø feil i kommunikasjonen. Inge Nordhaug skriver nå boken "Barn i konfliktsonen" sammen med Thor Asge Egeland. I dette innlegget ser han på hvordan kommunikasjonen kan bedres systematisk, slik at vi forebygger konflikter, og reduserer konflikter som allerede er under oppseiling.
Antall saker der foreldrene er i konflikt rundt samværet har økt i omfang de siste årene. Hvordan går vi inn i disse sakene slik at trykket på barnet reduseres?
Veiledning i profesjonell praksis kan være et viktig verktøy for både faglig utvikling og ivaretakelse av ansatte. I den nye barnevernsloven ligger det strengere krav til kommuner og institusjoner om å sørge for veiledning til barnevernfaglig personell. Camilla Lauritzen vil gi en gjennomgang av de viktigste aspektene ved veiledning, aspekter som er relevante for at veiledning skal ha en ønsket effekt og komme tjenestene, fagfolkene og familiene til gode.
Det å jobbe med komplekse og vanskelige saker i barnevernet er en balanseøvelse uten sikkerhetsnett. Potensialet for feil og brister øker med kompleksiteten i sakene. Hva gjør vi for å forebygge at skjønnsmessige og faglige avgjørelser tas på sviktende grunnlag? Bufdir arbeider nå med barnevernsfaglig kvalitetssystem som snart blir tilgjengelig som støtte for nye fagsystemer i kommunalt barnevern. Her kan du lese mer om det barnevernsfaglige kvalitetssystemet.
Ungdom ruser seg ikke i hjel. De dør ved uhell. Forgiftningsuhell. Utilsiktet. Feil pille. Feil rusmiddel. Feil dose. Feil folk, sted og tid. Tvang løser ingenting av dette. Snarere tvert imot. Tvang øker risikoen. Tvungen rusbehandling er ingen quick fix til rusfrihet, men en fast-track til et liv på siden av samfunnet. Elin Andersen har fått mye oppmeksomhet for sin såre beskrivelse på NRK om hvordan hun som forelder har opplevd tvungen rusbehandling av sitt barn.
Ditt bidrag er viktig! Ved å klikke på denne linken eller skanne koden, kan du komme med innspill som er verdifulle for både denne konferansen, og for fremtidige konferanser. 1. Hva er dine største utfordringer i din jobb i dag? 2. Hva ønsker du å lære mer om for å bli dyktigere i ditt virke?
De ungdommene vi møter i barnevernstjenesten har større risiko en andre for å utvikle rusproblemer. Hva gjør vi når varsellampene lyser, hvilke samarbeidsformer fungerer, og hva kjennetegner prosessene som lykkes med å snu rusatferden.
Vi kjenner alle problemstillingen. Barnet med utfordringer der det er uavklart om det skyldes omsorgssvikt eller psykiske helseplager. Svaret er jo ofte: Ja – begge deler. Hvordan kan vi ta tak i disse problemstillingene der alle arbeider til det beste for barnet?
Barn og unges rett til medvirkning handler om hvordan de blir hørt. Å samtale med barn og ungdom om sensitive temaer kan være faglig utfordrende.. Hvordan kan vi som fagpersoner trekke veksler på forskningsbasert kommunikasjonskunnskap? Hvordan etablere tillit og fortrolighet? Kari Marie Trøften Gamst og Katrine Dambo veksler mellom praksisnær forskning basert på samtaler med barn i reelle situasjoner, og implementering av kompetanseprogrammer i sitt foredrag, Hvordan kan barn og unge gis optimale muligheter til fritt å få fortelle om vanskelige opplevelser?
Vår samarbeidspartner Fagbokforlaget bidrar med boken "Veiledning i profesjonell praksis". Veiledningsfeltet omfatter et mangfold av metoder og teorier om veiledning. Denne boka er en konkret håndbok i «hvordan gjør jeg det?». Hensikten er å bygge bro mellom teori og praksis, og å belyse ulike innfallsporter til veiledning. Boka henvender seg til fagfolk som jobber med barn, ungdom og familier i utfordrende livssituasjoner.
Knut Ivar er utdannet ergoterapeut, og har blant annet jobbet som boveileder. De siste femten årene, før han begynte i Fagfokus, har han jobbet som journalist. Han har ved siden av jobb også erfaring som festival- og konsertarrangør. Knut Ivar er glad i å møte nye mennesker, og i å ta vare på de han allerede kjenner. På fritiden er han opptatt med å lese, dersom han ikke er på løpe- eller sykleturer i naturen.
Thon Hotel Oslo Airport er et moderne konferanse- og forretningshotell med 435 rom, og ligger sentralt til, kun 10 minutter unna Oslo Lufthavn på Gardermoen.Stort treningsrom med godt utvalg av apparater og treningsutstyr. Gode muligheter for parkering, for priser, se hotellets nettside.
Ankomst:
Ta Shuttlebus S22 fra flyplassen.
Flere av våre konferanser streames og man kan følge konferansen i sin helhet via nett. Man kan også se konferansen i opptak. Noen konferanser er også heldigital, det vil si at konferansen kun er tilgjengelig via streaming / opptak.
Ja, alle som er påmeldt digital deltakelse får også (tidsbegrenset) tilgang på opptak av konferansen i sin helhet.
- En singel deltakelse er ment for kun 1 person og kan ikke deles med andre eller se i fellesskap.
- Ved digitale grupper mottar man kun én link/nettadresse til arrangementet som kan deles med gruppen som skal se på. Ved digitale grupper MÅ de andre gruppedeltakerene registrere seg via link man mottar i e-posten med informasjon om streamingen. Denne e-posten får man en uke før gjennomføring av arrangementet.
Registrering åpner en time før første innlegg på konferansen. Kom gjerne litt tidlig, så slipper vi lang kø.
Endring av opplysninger eller deltakelse:
Gå til kontakt oss og send en e-post eller svar oss på e-posten du fikk med påmeldingsbekreftelse.
Endring av overnatting eller spørsmål vedr. hotell:
Hotel-link er vår samarbeidspartner og håndterer vår kontakt med hotellet for oss. Du kan kontakte de på: [email protected] eller 66 78 62 50
De kan hjelpe deg med følgende:
Ved digital deltakelse er det allerede laget grupperabatter. Se under priser "Gruppevisning"
Ved fysisk deltakelse er det mulig med rabatter dersom man er fem eller flere. Ta kontakt med oss.
Fagfokus sine konferanser er åpen for alle.
Ja, det kan være mulig. Ta kontakt med oss.
For faglige spørsmål tar du kontakt med oss.
Dere er hjertelig velkommen til å være utstiller på vår konferanse. Fordelene er mange!
Prisene for standplasser er for tiden ikke tilgjengelige.
Ja, det kan du. Det vi kan redusere er selve deltakeravgiften, mens utgifter som hotellet skal ha dekket i form av lunsj, opphold, pausemat og liknende ikke kan reduseres. Deltakeravgiften reduseres med 50%. Se påmeldingsskjema for mer informasjon.