NB: konferansen er bekreftet og gjennomføres som planlagt. Ønsker du å utdype forståelsen din av spiseforstyrrelser og hvordan du best kan støtte de som er berørt?
Maren Trebler er en etterspurt og dyktig foredragsholder og konferansier. Hun leder disse dagene på Hotel Bristol. Maren har selv slitt med blant annet psyke og spiseforstyrrelser. Trebler er ansatt i Helsedirektoratet, og har mastergrader i ernæring og vernepleie.
Vi har invitert Jorunn Sundgot-Borgen til å innlede om temaet fysisk aktivitet, trening og spiseforstyrrelser. Den anerkjente forskeren har arbeidet med kropp og helse i mange tiår, og vil ta utgangspunkt i hva vi nå vet, og hvor veien går videre. Sundgot Borgen vil snakke om overdreven fokus på kroppsjustering via trening, trening som risiko, om aktivitet/trening som en del av behandlingen - og når det ikke er ok å trene for personer med spiseforstyrrelser.
Vi har invitert fagdirektør ved Villa Sult, Bente Sommerfeldt til å holde forelesning. Spiseforstyrrelser rammer hardt, og kan ødelegge helse, fremtid og familie. Hva gjør vi i de tidlige fasene ved en nyoppdaget tilstand? Hvem er utsatt, og hva er faresignalene?
Er det noe poeng for oss å mase om mat og spising når vi møter mennesker som lider av spiseforstyrrelser? Vi vet jo at årsakene handler om helt andre ting.
Vi tror ikke lenger at èn eneste behandlingsform eller tilnærming skal hjelpe alle og gjøre alle friske av en spiseforstyrrelse. Det er vi ferdig med. Noen trenger kognitiv terapi, andre trenger relasjonelt orientert terapi, noen har behov for å snakke om mat, andre har behov for å ikke gjøre det.
Klikk her for hele beskrivelsen av innleggetVi er alle først og fremst komplekse, sammensatte mennesker og har behov for ulike ting til ulik tid. Spørsmålet for oss hjelpere blir da hva virker, for denne personen, med disse spiseforstyrrede vanskene, på dette tidspunktet? Foredraget vil søke å finne svar på hvordan vi kan individualisere vår tilnærming i møte med den enkelte.
Den internasjonalt anerkjente forskeren Dr. Ata Ghaderi, ved Karolinska Institutet i Stockholm kommer for å se nærmere på hva vi kan gjøre for å forebygge utvikling av spiseforstyrrelser, og hvordan vi intervener så tidlig som mulig.
Hvordan forebygge kroppsmisnøye, og hvordan hvordan forebygge spiseforstyrrelser hos de unge? Christine Sundgot Borgen har doktorgrad på emnet, og er blant de i landet som kan aller mest om dette temaet. - Jeg har kommet ut av tellingen på hvor mange barn og unge som har henvendt seg til meg fordi de har trent seg bort fra skole, sosiale sammenkomster, helse og idrettsglede, fordi «prosjekt kropp» har blitt for viktig, sier Sundgot Borgen.
Blant spiseforstyrrelsene er overspisingslidelse den vi hører minst om. Like fullt er det den spiseforstyrrelsen som er mest utbredt. Trine Tetlie Eik-Nes har jobbet med nettopp dette i en årrekke. Her bidrar hun med innsikt i både forskning og praktiske eksempler.
Bak den kryptiske overskriften finner vi behandlingsformen Temperament Based Therapy with Support (TBT-S). Seniorforsker Kristin Stedal leder og er kursholder i en intensivbehandling hvor pasienter og deres pårørende får kunnskap og informasjon omkring den spesifikke diagnosen. Studier har vist at det er visse personlighetstrekk som ser ut til å være involverte i utviklingen og opprettholdelsen av spiseforstyrrelser. Stedal vil forklare hvordan kunnskapen er implementert og hvordan den brukes i TBT-S.
Foreldre sliter seg helt ut selv, og havner ute av jobb i perioder, og man kan ikke belage seg på at de som pårørende skal ha ansvar som går langt over det man kan forvente. Lege, forfatter og foredragsholder Kari Løvendahl Mogstad forklarer hvordan FBT, som er en familiebasert behandling spesifikt rettet mot spiseforstyrrelse, bidrar til å hjelpe både barn og foreldre ut av krisen.
Klikk her for hele beskrivelsen av innleggetKari Mogstad Løvendahl har personlige erfaringer, som gjør at hun har kunnskap og kan gi praktiske råd om foreldre- og pårørenderollen. Pårørenderollen er helt sentral å tenke på når man skal lage en best mulig oppfølging og behandling av spiseforstyrrelser, som er bærekraftig og god.
Professor Øyvind Rø er psykiater med lang erfaring i behandling av spiseforstyrrelser. Han deltar i et stort forskningsprosjekt som skal bidra til kompetanseheving rundt i BUP-enhetene, og deretter til helsepersonell ellers rundt i landet. Man skal gjøre en stor sammenlikning av familiebasert terapi og kognitiv behandling. Er det andre tilnærminger som også kan fungere? – Vi har ikke gode nok behandlingstilbud for ungdommer med spiseforstyrrelser. Det er veldig viktig å gi et godt tilbud tidlig for å unngå langvarig sykdomsutvikling.
Klikk her for hele beskrivelsen av innleggetØyvind Rø har sagt ja til å holde en forelesning på bakgrunn av sin kunnskap om emnet spiseforstyrrelser. Han ser på problemstillingene fra ulike perspektiv, og vil komme inn på den planlagte studien, og hva forskningen så langt sier om utfall av ulike typer behandling.
- Våre idealer endrer seg gjerne med tiden. Jeg heier derfor på de samfunnsendringene som viser oss at vi bare kan være, heller enn å fortelle oss hva vi skal eller ikke skal være, sier den erfarne psykologspesialisten Tommy Sotkajærvi, som er svært opptatt av å følge med på samfunnsendringene.
Maren er vernepleier og seniorrådgiver i helsedirektoratet. Hun har imidlertid sett hjelpeapparatet på begge sidene etter et liv med mange utfordringer. Foto: Fagfokus
Ærværdige Thon Hotel Bristol ligger midt i Oslo sentrum og har vært en institusjon i hovedstaden siden 1920. I Vinterhaven & Bibliotekbaren henger lysekroner og malerier fra hotellets første år, rommene og suitene er innredet i en herskapelig stil som trekker tankene til fortiden. Bankett-, møte-, konferanseavdelingen er topp moderne.
Flere av våre konferanser streames og man kan følge konferansen i sin helhet via nett. Man kan også se konferansen i opptak. Noen konferanser er også heldigital, det vil si at konferansen kun er tilgjengelig via streaming / opptak.
Ja, alle som er påmeldt digital deltakelse får også (tidsbegrenset) tilgang på opptak av konferansen i sin helhet.
- En singel deltakelse er ment for kun 1 person og kan ikke deles med andre eller se i fellesskap.
- Ved digitale grupper mottar man kun én link/nettadresse til arrangementet som kan deles med gruppen som skal se på. Ved digitale grupper MÅ de andre gruppedeltakerene registrere seg via link man mottar i e-posten med informasjon om streamingen. Denne e-posten får man en uke før gjennomføring av arrangementet.
Registrering åpner en time før første innlegg på konferansen. Kom gjerne litt tidlig, så slipper vi lang kø.
Endring av opplysninger eller deltakelse:
Gå til kontakt oss og send en e-post eller svar oss på e-posten du fikk med påmeldingsbekreftelse.
Endring av overnatting eller spørsmål vedr. hotell:
Hotel-link er vår samarbeidspartner og håndterer vår kontakt med hotellet for oss. Du kan kontakte de på: [email protected] eller 66 78 62 50
De kan hjelpe deg med følgende:
Ved digital deltakelse er det allerede laget grupperabatter. Se under priser "Gruppevisning"
Ved fysisk deltakelse er det mulig med rabatter dersom man er fem eller flere. Ta kontakt med oss.
Fagfokus sine konferanser er åpen for alle.
Ja, det kan være mulig. Ta kontakt med oss.
For faglige spørsmål tar du kontakt med oss.
Dere er hjertelig velkommen til å være utstiller på vår konferanse. Fordelene er mange!
Prisene for standplasser er for tiden ikke tilgjengelige.
Ja, det kan du. Det vi kan redusere er selve deltakeravgiften, mens utgifter som hotellet skal ha dekket i form av lunsj, opphold, pausemat og liknende ikke kan reduseres. Deltakeravgiften reduseres med 50%. Se påmeldingsskjema for mer informasjon.