En konferanse om å fremme tilstedeværelse i skolen.
Noen elever kommer ikke til skolen gjennom en kortere eller lengre periode. Andre elever kommer ofte for seint, de møter ikke til enkelte timer, eller går hjem i løpet av dagen. Grunnene er mange og sammensatte. Skolen spiller en sentral rolle i å oppdage, kartlegge og tilrettelegge. Elever, foreldre og skoler føler seg ofte maktesløse, og det er et stort behov for mer kunnskap om temaet. I dette foredraget vil Trude Havik vektlegge skolens oppgave og rolle for å forebygge og tidlig iverksette tiltak overfor elever med skolefravær. Med økt kunnskap og bevissthet kan vi øke sjansen for at flere elever lykkes i skolen.
Nærværsskolen Vollebekk har tatt grep for å fremme nærvær i skolen, samtidig som de forebygger skolefraværssaker. Hvordan jobber man ved skolen med tidlig innsats i praksis? Hvordan har de satt skolenærværsarbeidet i system? Her får du praktiske eksempler, samtidig som du får ta del i hva skolen har lært på reisen.
Tusenvis av videregåendeelever forsvinner hvert år ut av skolen uten eksamen. Prosjekt «Complete» har som hovedmål å legge til rette for bedre gjennomføring, og mer nærvær i videregående skole. Kan gode psykososiale miljøer bidra til redusert frafall? Og kan disse erfaringene overføres til grunnskolen? Professor Torill Bognes Larsen forteller om suksessprosjektet.
Nøkkelen til suksess når barn, unge og familier strever er ofte godt samarbeid mellom alle involverte tjenester. Hvordan kan vi jobbe best mulig sammen, og få til en koordinert og effektiv innsats?
Klikk her for hele beskrivelsen av innleggetMarit Tørstad er utdannet cand.ed., klinisk pedagog og familieterapeut. Hennes spesialfelt er psykisk helse hos barn og unge, og deres familier. Hun har lang erfaring fra barnehage, skole, PPT, BUP, helsemyndigheter og kommuner. Hun holder foredrag, veileder og underviser fagfolk innenfor alle type tjenester for barn og unge, foreldre og de unge selv. Marits foredrag inneholder alltid forskningsbasert kunnskap, rikt med praktiske eksempler, forslag til utforming av tiltak, og sist men ikke minst et humoristisk blikk på vanskelige utfordringer. Tilhørerne gir tilbakemelding om at de får verktøy til bruk i sin hverdag.
Antje Bomann-Larsen er kjent for sine engasjerende foredrag om nettopp det å holde foredrag. På konferansen skolenærvær vil hun dele sine aller beste tips for hvordan du som lærer kan bruke psykologi, skuespillerteknikker og historiefortelling for å vekke nysgjerrigheten for budskapet ditt i timene dine. Hvordan skape forventninger hos elever som ikke er interessert.
Hva gjør at mange barn og unge med autisme ikke ønsker å være på skolen? Hva skal til for å forebygge problemet, og hjelpe disse elevene å være mer til stede på skolen? Ellen Kathrine Munkhaugen skrev sin doktoravhandling om autisme og skolevegring. Hun er blant de fremste på dette fagfeltet i landet.
Hvordan samtaler vi med elever rundt tema psykisk helse? Mia Bôrjesson er en av Skandinavias beste forelesere innen endringsprosesser, og har lang erfaring med å arbeide med barn og ungdom. Foredraget vil ta opp følgende tema:
Klikk her for hele beskrivelsen av innlegget• Hva er psykisk helse og hvordan vet man at man har det bra?
• Hva som er tilstrekkelig bra med tanke på selvbilde, egenverdi og selvtillit hos jenter?
• Hva kan tilknytningsteorier bidra med i samtaler med elever i skolen?
• Presentasjon av begrepet trygghet og hva dette innebærer for utvikling og identitetsskapende hos barn og unge?
• Fra uhelse til psykisk helse – Hvordan skaper vi det samtaleklimaet som må være på plass for åpenhet og at
endringer skjer?
• Kan sosiale medier bidra til å bygge psykisk helse?
• En kort presentasjon av «tillitshjulet» som et kreativt verktøy.
Skolevegring og problemer med drop-out er dessverre økende på alle klassetrinn. I mange tilfeller er det de mest sensitive og verdiorienterte elevene som først kjenner ulyst og ubehag. Skolefravær er et svært vanskelig tema både for eleven, foreldre, skolen og samfunnet generelt. De siste 15 årene har psykolog Trond Haukedal hatt en stor økning av barn og unge i sin klinikk. Han har møtt svært mange drop-out elever og deres foreldre. Og han har vært på mange møter med skolen. I dette foredraget deler han sine tanker, erfaringer og opplevelser. Han gir konkrete råd og innspill til hvordan man kan håndtere den fortvilende og vanskelige situasjonen som skolevegring er.
Foredraget belyser:
• Hva kjennetegner Generasjon Prestasjon og det moderne samfunnets verdier?
• Hvem er drop-out elevene og hvorfor vegrer de seg?
• Sensitive barns møte med norsk skole. Mentaliserende unge i møte med et ikke-mentaliserendesamfunn.
• Skolevegring handler mye om psykisk trygghet og egenverdi. Hva er dette og hvordan utvikles det?
• Hvordan kan vi skape mestringsfølelse hos de som vegrer seg og har droppet ut?
• Det offentlige hjelpeapparatets møte med skolevegreren.
• Tiltak, erfaringer og hjelpeverktøy som kan gi gode løsninger.
• Dialog og svar på spørsmål.
Ingrid M. Bruun
Ingrid M. Bruun jobber som daglig leder & foredragsholder for Kompetansesenter for livsmestring og folkehelse (livshelse.no). Til tross for sin unge alder, har hun allerede rukket å bli en merittert foredragsholder, som kombinerer faglighet med egne erfaringer i sitt engasjement for blant annet frivillig innsats.
Thon Hotel Oslo Airport er et moderne konferanse- og forretningshotell med 435 rom, og ligger sentralt til, kun 10 minutter unna Oslo Lufthavn på Gardermoen.Stort treningsrom med godt utvalg av apparater og treningsutstyr. Gode muligheter for parkering, for priser, se hotellets nettside.
Ankomst:
Ta Shuttlebus S22 fra flyplassen.
Flere av våre konferanser streames og man kan følge konferansen i sin helhet via nett. Man kan også se konferansen i opptak. Noen konferanser er også heldigital, det vil si at konferansen kun er tilgjengelig via streaming / opptak.
Ja, alle som er påmeldt digital deltakelse får også (tidsbegrenset) tilgang på opptak av konferansen i sin helhet.
- En singel deltakelse er ment for kun 1 person og kan ikke deles med andre eller se i fellesskap.
- Ved digitale grupper mottar man kun én link/nettadresse til arrangementet som kan deles med gruppen som skal se på. Ved digitale grupper MÅ de andre gruppedeltakerene registrere seg via link man mottar i e-posten med informasjon om streamingen. Denne e-posten får man en uke før gjennomføring av arrangementet.
Registrering åpner en time før første innlegg på konferansen. Kom gjerne litt tidlig, så slipper vi lang kø.
Endring av opplysninger eller deltakelse:
Gå til kontakt oss og send en e-post eller svar oss på e-posten du fikk med påmeldingsbekreftelse.
Endring av overnatting eller spørsmål vedr. hotell:
Hotel-link er vår samarbeidspartner og håndterer vår kontakt med hotellet for oss. Du kan kontakte de på: [email protected] eller 66 78 62 50
De kan hjelpe deg med følgende:
Ved digital deltakelse er det allerede laget grupperabatter. Se under priser "Gruppevisning"
Ved fysisk deltakelse er det mulig med rabatter dersom man er fem eller flere. Ta kontakt med oss.
Fagfokus sine konferanser er åpen for alle.
Ja, det kan være mulig. Ta kontakt med oss.
For faglige spørsmål tar du kontakt med oss.
Dere er hjertelig velkommen til å være utstiller på vår konferanse. Fordelene er mange!
Prisene for standplasser er for tiden ikke tilgjengelige.
Ja, det kan du. Det vi kan redusere er selve deltakeravgiften, mens utgifter som hotellet skal ha dekket i form av lunsj, opphold, pausemat og liknende ikke kan reduseres. Deltakeravgiften reduseres med 50%. Se påmeldingsskjema for mer informasjon.