En konferanse for skoleansatte som arbeider med alle former for utfordrende atferd. Hvordan kan utfordringene forstås og bli møtt på en ivaretakende og utviklingsfremmende måte?
Utfordrende atferd i skolen handler ikke bare om de som vises mest. Kristian gjennomgår ulike typer utfordrende atferd, og ser på hvordan ulike forståelser legger føringer for ulike praktiske tilnærminger.
Utestenging, krenkelser og skjult mobbeatferd, er ikke alltid så rett frem som det ser ut. Det er ikke nødvendigvis den som plager andre som er hovedaktøren bak problemene. Ofte, og spesielt blant jenter, kan det være et skjult nettverk som opprettholder ekskluderende atferd mot en eller flere elever. Tove Flack har i flere tiår arbeidet med hvordan vi praktisk oppdager skjult problematferd og hva vi gjør med den. Her gir hun eksempler du som lærer vil kjenne deg igjen i, og har fokus på hvordan vi lærer oss å se bak fasaden ungdommene gjemmer seg bak.
Barn og unge trenger voksne samtalepartnere som våger å møte dem i samtaler om livet, om hvordan de har det, om hva som bekymrer, om hva som gleder og ikke minst hva de ønsker seg og har behov fra de voksne rundt seg. Altfor mange unge mennesker uttaler; «Hvorfor var det ingen som så, som forstod, som spurte. Vi lærer om hvordan vi skal overleve i trafikken, men ikke hvordan vi skal kunne overleve selve livet!» Foredraget vil legge vekt på den dialogiske samtalens betydning for det psykososiale miljøet som er en forutsetning for at barn og unge skal våge å åpne opp for temaer som uroer og bekymrer.
Hvordan forstå og håndtere elevatferd som utfordrer. Foredraget gir verktøy som pedagoger og andre voksne i skolen kan bruke for å best mulig forstå, imøtekomme og hjelpe elever med sosiale og emosjonelle vansker.
Begrepet legitimeringsmekanismer forklarer mye av dette, og gir godt grunnlag for å forstå årsaker rundt sosial status og uønsket atferd; de sosiale gevinstene er større enn det moralske ubehaget. Kunnskap om dette åpner for virksomme løsninger. Johannes Nilsson Finne er førsteamanuensis i pedagogisk psykologi ved Læringsmiljøsenteret, UiS. Hans fagområde er mobbing, sosial kompetansetrening og fremming av støttende læringsmiljø. Han vil snakke om hva det er som gjør at elevene velger å handle på bekostning av andre, selv om de vet det er galt.
Hva er det med de urolige guttene? Hvordan utfordrer de lærerens autoritet? Hva skjer med lærerens makt og rolle i slike situasjoner? Lærerens autoritet og gjennomslagskraft legger grunnlaget for læringsmiljøet for hele klassen. Denne autoriteten utfordres på mange måter gjennom en skoledag. Toft undersøker i sitt foredrag hvordan en gruppe spesielt urolige gutter utfordrer autoritet gjennom en type uro som viser eksplisitt motstand mot læreren, skolen og undervisningen, og hvordan denne uroen kan sees på som en måte for disse guttene å lage seg et rom hvor de er autonome og legitime.
Hva skjer inni tenåringshjernen? Hvordan kan vi som pedagoger møte ungdommene med forståelse om deres utviklingsprosess? Hvordan kan vi kommunisere med tenåringen på et språk vi begge forstår? Didrik Hægeland har lang erfaring som psykolog og er en svært engasjerende og erfaren foredragsholder. Foredraget er tilpasset for å hjelpe lærere til tålmodighet, forståelse og ikke felle forhastede dommer over våre unge.
Kjell Ove Hveding er en utradisjonell konferansier som først og fremst er medmenneske, menneskekjenner og opptatt av at alle skal ha det bra. Han er også gründer som med uslitelig entusiasme, pågangsmot og godt humør har basert sin suksess på sin tro på at alle i en organisasjon gjør en like viktig jobb. Enten man arbeider med service eller mennesker, er fokuset på de som skal motta dine tjenester.
Thon Hotel Oslo Airport er et moderne konferanse- og forretningshotell med 435 rom, og ligger sentralt til, kun 10 minutter unna Oslo Lufthavn på Gardermoen.Stort treningsrom med godt utvalg av apparater og treningsutstyr. Gode muligheter for parkering, for priser, se hotellets nettside.
Ankomst:
Ta Shuttlebus S22 fra flyplassen.
Flere av våre konferanser streames og man kan følge konferansen i sin helhet via nett. Man kan også se konferansen i opptak. Noen konferanser er også heldigital, det vil si at konferansen kun er tilgjengelig via streaming / opptak.
Ja, alle som er påmeldt digital deltakelse får også (tidsbegrenset) tilgang på opptak av konferansen i sin helhet.
- Når man deltar som en enkelt digital deltaker vil man kunne få deltakerbevis dersom man ønsker dette. Ved digitale grupper MÅ man registrere seg via link man mottar i e-posten med informasjon om streamingen. Denne e-posten får man en uke før gjennomføring av arrangementet.
- Ved digitale grupper mottar man kun én link/nettadresse til arrangementet som deles med gruppen som skal se på.
Registrering åpner en time før første innlegg på konferansen. Kom gjerne litt tidlig, så slipper vi lang kø.
Endring av opplysninger eller deltakelse:
Gå til kontakt oss og send en e-post eller svar oss på e-posten du fikk med påmeldingsbekreftelse.
Endring av overnatting eller spørsmål vedr. hotell:
Hotel-link er vår samarbeidspartner og håndterer vår kontakt med hotellet for oss. Du kan kontakte de på: [email protected] eller 66 78 62 50
De kan hjelpe deg med følgende:
Ved digital deltakelse er det allerede laget grupperabatter. Se under priser "Gruppevisning"
Ved fysisk deltakelse er det mulig med rabatter dersom man er fem eller flere. Ta kontakt med oss.
Fagfokus sine konferanser er åpen for alle.
Ja, det kan være mulig. Ta kontakt med oss.
For faglige spørsmål tar du kontakt med oss.
Dere er hjertelig velkommen til å være utstiller på vår konferanse. Fordelene er mange!
Prisene for standplasser er for tiden ikke tilgjengelige.
Ja, det kan du. Det vi kan redusere er selve deltakeravgiften, mens utgifter som hotellet skal ha dekket i form av lunsj, opphold, pausemat og liknende ikke kan reduseres. Deltakeravgiften reduseres med 50%. Se påmeldingsskjema for mer informasjon.