En konferanse for alle som er opptatt av barn og pårørendesamarbeid. Hele dag to er i år viet temaet søsken som pårørende og er også avslutningskonferansen for SIBS-RCT. SIBS-RCT er en stor randomisert kontrollert studie av søskenintervensjonen kalt SIBS.
Velkommen til denne store konferansen, som er den femte på rad i vårt nettverk - og dermed verdt et lite jubileum. Konferansier Siri Gjesdahl ønsker velkommen.
Modellen Stangehjelpa er innført i en lang rekke kommuner landet rundt. Vi får høre om arbeidet bak, og filosofien rundt. Mange som jobber med psykisk helsehjelp har latt seg frustrere over sprengt kapasitet. Stangehjelpa hjelper oss å tenke annerledes rundt psykiske helseproblemer, og det tilbudet som gis. — Hvis vi skal fortsette i den retningen vi nå går, vil de psykiske problemene i befolkningen trolig fortsette å øke, sier psykologspesialist Birgit Valla.
Hvordan kan vi opptre overfor barn som pårørende i møtet med foreldre som har selvmordsadferd. Vi har invitert svært kompetente forelesere fra RVTS og RBUP Sør/Øst til å forelese om hvordan man blant annet kan snakke med barna om det som har skjedd. Det blir en dobbeltforelesning à 2 X 45 minutter.
Vi har invitert initiativtakerne bak etableringen av det regionale nettverket i vest til å komme for å fortelle om sine erfaringer så langt. Hva var begrunnelsen bak etableringen, og hvordan har nettverket så langt fungert?
Kommer du tilreisende og trenger overnatting.
Lillestrøm kultursenter ligger rett ved siden av togstasjonen i Lillestrøm og i gangsvstand fra Thon Hotel LIllestrøm og Scandic Lillestrøm. På denne konferansen oppfordrer vi de som trenger å ta direktekontakt med hotellene for bestilliing.
Det er også kort vei inn til Oslo/Gardermoen for de som heller ønsker å overnatte der:)
Dagen åpnes med musikalsk innslag av musikalartist og storesøster Caroline Dewson med følge. Caroline er nylig uteksaminert fra Bårdar-akademiet, der hun har tatt fagskoleutdanning som musikalartist.
Søskenprosjektet er et utviklings- og forskningsprosjekt om søsken til barn med en sjelden funksjonshemning. SIBS er et gruppetiltak som forebygger psykiske helseplager blant søsken mellom 8 og 16 år og hvor foreldre. SIBS er anbefalt i opptrappingsplanen for psykisk heler og av Bufdir som et tiltak som både kommune og spesialisthelsetjenesten kan levere. Professor Krister W. Fjermestad har vært sentral i utviklingen av SIBS og har ledet forskningen på SIBS effekt. Han vil forklare både SIBS og effekten av tiltaket.
SIBS er eksportert til mange land og vi har hatt flere gode samarbeidspartnere i forskningen vår. Her kommer hilsener fra Kambodsja, Australia og USA.
Lillestrøm kommune og Sykehuset Innlandet har i mange år tilbudt SIBS-grupper, både innenfor og utenfor forskningsprosjektet SIBS-RCT. Monica og Trude er begge koordinatorer og gruppeledere, men Monica leverer SIBS i kommunen og Trude er i spesialisthelsetjenesten. De vil ha en samtale om erfaringene de har gjort seg, både oppturer og nedturer knyttet til å tilby tiltaket innenfor sine rammer. Samtalen ledes av Krister W. Fjermestad.
Den danske Social- og Boligstyrelsen har fulgt utviklingen og utprøvningen av SIBS fra vår spede begynnelse. De valgte å satse på SIBS og har i samarbeid med VIVE Research Foundation implementert og evaluert SIBS i 13 danske kommuner. Når får vi høste av deres erfaringer.
Det kommer stadig henvendelser fra fagpersoner i andre land som ønsker å ta SIBS i bruk. Her er hilsen fra noen av de som er i gang.
SIBS materialet er oversatt til engelsk, arabisk, somali og polsk. Temaet for dette innlegget er hvordan SIBS skal gjennomføres med familier fra andre kulturer.
SIBS for søsken til barn og unge med spiseforstyrrelser. Amalie Schumann er PhD-student University of Oxford. Hun undersøker kommunikasjon og dynamikk i familier som er rammet av alvorlig sykdom.
Når et barn i familien har en diagnose som vil forkorte livet eller er livstruende så kan det bli ekstra vanskelig for foreldre og barn å snakke sammen om det som bekymrer dem. Hos Leve Nå, en barnepalliativ enhet under stiftelsen Frambu gjennomføres det SIBS under familiekurs. I dette innlegget vil få høre om våre erfaringer.
Vi er glade og takknemlige over å få erfaringer fra søsken som ønsker å fortelle.
Her vil vi få korte presentasjoner fra søskenprosjektets mange aktive stipendiater og post docer. De arbeider alle på sine spesialfelt innen temaet søsken som pårørende. Stipendiat og psykolog Solveig Kirchhofer vil snakke om hva vi vet om betydningen av sosial støtte for søsken. Stipendiat og klinisk pedagog Erica Zahl og stipendiat og psykologspesialist Trude Fredriksen vil snakke om betydningen av foreldres rolle. Post doc og lærer Caitlin Prentice vil snakke om læreres innsikt i søskens styrker og problematikk.
Solveig Kirchhofer vil gi en oversikt over tiltaksfeltet søsken som pårørende i Norge og internasjonalt. Hvilke tiltak finnes? Hvordan evalueres de? Hva er likt og ulikt med tanke på foreldreinvolvering, innhold, og settingene tiltak leveres i? Innlegget gir innblikk i hvor SIBS og andre norske tiltak står i forhold til resten av verden og vil peke på hvor feltet bør bevege seg framover – hva bør vi satse på for å gi best mulig tiltak til søsken?
Linda er forsker i Amsterdam og representerer et team som har utviklet et dataspill for søsken til barn med utviklingsheming og synsvansker. Hun vil vise hvordan spille ser ut, gi bakgrunnen for at de valgte en spill-løsning og si hvordan spillet er evaluert i Norge og i Nederland. Innlegget er på engelsk!
Gjør din BIT er et konsept som kan benyttes av alle som arbeider med barn som pårørende, på tvers av fagfelt og sektor. Det baserer seg på at alle som er i kontakt med barn som har det vanskelig kan og bør bidra, og at alle kan gjøre en forskjell. Alle kan gjøre sin BIT. Det handler om Bekreftelse (B), om å gi tilstrekkelig og tilpasset Informasjon (I), samt å Tåle (T) barns reaksjoner uten å trøste bort det vonde.
Ted Tomeney forteller på video (amerikansk) om spesifikke tiltak for søsken til barn med autisme fra hans universitetsmiljø i Alabamba.
Et av søskenprosjektets hovedområder er å videreutvikle SIBS og å utvikle nye produkter. Torun vil ta oss gjennom søskenprosjektets historie og fortelle om den nyeste utviklingen. Dere vil høre om SIBS-ONLINE, hvor SIBS grupper gjennomføres på nett; MiniSIBS, et tiltak for søsken fra 3-6 år som gjennomføres i barnehagen og materiell for gjennomføring av foreldremøter i skoler og kommuner. Takket være alle som har deltatt i forskningen vår vet vi hvor skoen trykker og vil fortsette å utvikle målrettede tiltak nå og i fremtiden.
- Lunsj, pausemat og fri drikke (kaffe, te, juice, vann etc.) er alltid inkludert i prisen. Ved overnatting får man i tillegg frokost og tre-retters konferansemiddag med to enheter drikke.
- Alle priser er inkl. moms.
Siri er fersk pensjonist, og tidligere mangeårig leder for BarnsBeste, som er en ledende nasjonal kompetanseaktør innen fagfeltet barn som pårørende. Hun brenner for at barn som er i en vanskelig familiesituasjon på grunn av sykdom eller rus får den oppfølgingen de trenger og har krav på.
Lillestrøm Kultursenter er et kulturhus i Lillestrøm kommune. Kulturhuset ble innviet i 1926 og har adressen Kirkegata 11. Den gule hovedbygningen ligger ca. 150 meter fra Lillestrøm stasjon, og sees lett fra stasjonen. Lillestrøm Kultursenter arrangerer konserter, teaterforestillinger, musikaler og stand-up, samt konferanser.
Flere av våre konferanser streames og man kan følge konferansen i sin helhet via nett. Man kan også se konferansen i opptak. Noen konferanser er også heldigital, det vil si at konferansen kun er tilgjengelig via streaming / opptak.
Ja, alle som er påmeldt digital deltakelse får også (tidsbegrenset) tilgang på opptak av konferansen i sin helhet.
- En singel deltakelse er ment for kun 1 person og kan ikke deles med andre eller se i fellesskap.
- Ved digitale grupper mottar man kun én link/nettadresse til arrangementet som kan deles med gruppen som skal se på. Ved digitale grupper MÅ de andre gruppedeltakerene registrere seg via link man mottar i e-posten med informasjon om streamingen. Denne e-posten får man en uke før gjennomføring av arrangementet.
Registrering åpner en time før første innlegg på konferansen. Kom gjerne litt tidlig, så slipper vi lang kø.
Endring av opplysninger eller deltakelse:
Gå til kontakt oss og send en e-post eller svar oss på e-posten du fikk med påmeldingsbekreftelse.
Endring av overnatting eller spørsmål vedr. hotell:
Hotel-link er vår samarbeidspartner og håndterer vår kontakt med hotellet for oss. Du kan kontakte de på: [email protected] eller 66 78 62 50
De kan hjelpe deg med følgende:
Ved digital deltakelse er det allerede laget grupperabatter. Se under priser "Gruppevisning"
Ved fysisk deltakelse er det mulig med rabatter dersom man er fem eller flere. Ta kontakt med oss.
Fagfokus sine konferanser er åpen for alle.
Ja, det kan være mulig. Ta kontakt med oss.
For faglige spørsmål tar du kontakt med oss.
Dere er hjertelig velkommen til å være utstiller på vår konferanse. Fordelene er mange!
Pris: 4375 kroner pr. dag. I tillegg må hver person på stand ha dagpakker: 2000 (begge dager) eller helpensjonspakke: 0. Maks to personer på stand. Person nr. tre må betale ordinær deltakerpris. Alle priser er inkl. mva.
Ja, det kan du. Det vi kan redusere er selve deltakeravgiften, mens utgifter som hotellet skal ha dekket i form av lunsj, opphold, pausemat og liknende ikke kan reduseres. Deltakeravgiften reduseres med 50%. Se påmeldingsskjema for mer informasjon.