Frivillighet før, under og etter koronakrisen. Vi retter også blikket mot Frivillighetens år 2022.
Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) har takket ja til å åpne konferansen, og føyer seg dermed inn i tradisjonen til tidligere ministre. Ministeren har ansvar for å gjennomføre regjeringens politikk for barnehager, grunnskole, videregående opplæring og integrering. En del av dette handler om den viktige tredje sektor - frivilligheten.
Med en bakgrunn som flyktning fra Afghanistan, har hun en sterk interesse i flyktningers inkludering og integrering i det norske samfunnet. Hun har etablert seg som en entreprenør, foredragsholder og samfunnsdebattant, med flere kronikker i Aftenposten, Dagbladet, Nettavisen og VG. Sonia Ahmadi vant i 2020 en europeisk pris som beste unge taler.
Tid for mat og drikke
Viken IKs prosjekt, Aktive Lokalsamfunn, har forent skoler og idrettslag i bærekraftige samarbeid om barn og unges trygge og aktive oppvekst. Med utgangspunkt i et politisk vedtak om 60 minutter daglig fysisk aktivitet for alle elever i grunnskolen, har man skapt en rekke ulike samarbeidsmodeller utfra de ulike skoler og idrettslags forutsetninger. Disse erfaringene ønsker idrettskretsen nå, i samarbeid med lokale idrettsråd og idrettslag, å ta med seg ut i flere av Vikens kommuner. I koronaåret 2020 var det Sarpsborg, Asker og Lillestrøm som kom på banen og som skapte sine versjoner av Aktive Lokalsamfunn, som i dag er vår betegnelse på nærmiljøer der idrettslaget har tatt et utvidet ansvar for å styrke tilhørigheten, fellesskapet og aktivitetsnivået blant innbyggerne.
Klikk her for hele beskrivelsen av innleggetErfaringene har etter alle solemerker overføringsverdi for andre lokalsamfunn.
Hvordan bruke digitale verktøy for å løse dagens utfordringer og ta i bruk nye systemer som kan aktiviserer de frivllige? WAIDs erfaringer med å utvikling av nye digitale løsninger i møte med et behov for en mer digital frivillighet.
Ensomhet og utenforskap øker i takt med avlysning av sosiale møteplasser og aktiviteter. Dette er stikk i strid med regjeringens folkehelsemål om å bekjempe disse utfordringene. Frivillighet bidrar til mening, mestring og samhold – og er et av våre beste virkemidler mot ensomhet og utenforskap. Lene Sælen, medgründer i Friskus vil snakke om hvordan felles, digitale løsninger gir nye muligheter for samhandling mellom organisasjoner og det offentlige, i samspill med enkeltmennesker, og hvorfor dette er viktigere enn noensinne.
Når vi skal styre økonomien i et prosjekt må vi både se på timer og penger. Før vi ser etter penger, må vi vite hvor mye penger vi trenger, når vi trenger dem og hva vi skal bruke dem til. Vi setter opp et budsjett over utgifter. Så skal vi finne pengene, eller finansiere utgiftene. Hvem kan «gi» oss penger? Og hva skal de ha igjen for det? Vi skal ikke stoppe der. Hva kan vi gjøre selv? Kan vi arrangere utlodning, loppemarked, finne sponsorer, selge vafler, etc? Og kan vi bruke venner og bekjente til å gjøre noe? Når vi har funnet ut av dette, setter vi opp et budsjett over inntekter. Ting går ikke alltid som vi tenker, uansett hvor godt vi har planlagt. Vi må derfor følge svært godt med underveis, for å se at penger som kommer inn brukes slik vi hadde tenkt. Hvordan tar vi grep når forhold gjør at prosjektet ikke går etter planen?
De fikk Frivillighet Norges Frivillighetspris for 2020. Hvilke råd, vink, tips og trips kan de bringe videre til den viktige tredje sektor under Frivillighetskonferansen 2021?
Hva skjer når alle deltakerne på Frivillighetskonferansen 2021 får «kniven på strupen» og må komme opp med ideer til å frfemme frivillighet, basert på det vi så langt har fått med oss fra denne samlingen? Vi innkaller til speed-date og brainstorming, og ber om så mange innspill som bare mulig. Vi oppsummerer mot slutten av dagen.
Frivillighetens år 2022 er et tiltak i regjeringens frivillighetsmelding fra 2018, og skal være en feiring av frivilligheten som skal bidra til:
- Økt deltakelse
- Økt mangfold
- Økt synlighet og kunnskap om merverdien av frivillighet.
Frivillighet Norge har ansvaret for å koordinere gjennomføringen av markeringsåret. Se mer informasjon. Birgitte Brekke er prosjektleder for Frivillighetens år 2022, og vil snakke om hvordan deltakerne på konferansen kan benytte seg av Frivillighetens år som en drahjelp for å styrke de frivillige organisasjonene lokalt.
Vi har utfordret Lørenskog kommune: Hvordan måtte flyktningetjenesten tenke helt nytt da korona stengte en rekke tilbud og mange praksisplasser? Hvilken læring er det å hente, ett år i etterkant? Fagleder Hilde snakker generelt om hvordan flyktning- og innvandrertjenesten i Lørenskog jobber, og samarbeider med frivillige organisasjoner. Dette både under covid-19, hvordan nådde de ut til ulike grupper med informasjon, og også om Nettverksbyggere som er nytt prosjekt de er i gang med nå. Miriam vil fortelle konkret om hvordan kommunen jobbet med arbeidsrettet undervisningsopplegg da de fleste deltakerne ikke hadde mulighet til å gå i språk- og arbeidspraksis.
Hvordan er det med frivilligheten i koronatiden? Dette er konsekvensene koronapandemien har hatt for de frivillige organisasjonene. I sitt foredrag vil Daniel Arnesen ikke bare si en god del om konsekvensene av koronakrisen, også noe om veien videre for frivillig sektor basert på det man vet fra forskningen.
Forespørslene rant inn da kommunen bad de frivillige krefter om bidrag til hjelp til støttefunksjoner i forbindelse med den storstilte koronavaksineringen. - Vi har ikke opplevd maken, sa virksomhetsdirektør Laila Rogndalsen i Ferder kommune. Vi har invitert Nyby til å forklare hvordan organisasjonen knytter sammen frivillige med de offentlige behov.
Tid for mat og drikke
Marcela Fonseca er et kjent navn i toppledelsen i norsk idrett. Hun brenner for frivillighet og deltakelse, og har sett hvordan fordommer kan ødelegge for rekruttering. Hvordan rekrutterer man best foreldre og barn med en litt annen enn den «typiske» bakgrunnen? Hva må man selv passe på for å få innpass?
Det er viktig at både de frivillige og de ansatte lederne klarer å identifisere negativ sosial kontroll blant unge deltagere og medlemmer i det frivillige, og holde på dem i organisasjonen. Arbeidet med NOUen "Ung i dag" viser blant annet at unge jenter med innvandrerbakgrunn står i fare for å falle ut av idrett og fritidsaktiviteter. Det er også gjort funn rundt negativ sosial kontroll og deltagelse i fritidsaktiviteter. Det er ofte frivillige organisasjoner som står for deltakelse i disse aktivitetene. Hvordan skal vi legge til rette for både å rekruttere unge, og også holde på dem?
- Lunsj, pausemat og fri drikke er alltid inkludert i prisen. Ved overnatting får man i tillegg frokost og tre-retters konferansemiddag med to enheter drikke.
- Alle priser er inkl. moms.
Thon Hotel Arena er et moderne konferansehotell med alle muligheter for små og store konferanser, møter og banketter. Hotellet ligger sentralt på Lillestrøm, vegg-i-vegg med Norges Varemesse og i kort gangavstand til togstasjonen. Toget tar bare 12 minutter til Oslo sentrum og til Gardermoen.
Flere av våre konferanser streames og man kan følge konferansen i sin helhet via nett. Man kan også se konferansen i opptak. Noen konferanser er også heldigital, det vil si at konferansen kun er tilgjengelig via streaming.
- Når man deltar som en enkelt digital deltaker vil man kanne få deltakerbevis dersom man ønsker dette. Deltakerbevis får man ikke ved gruppevinsing da vi ikke har noen mulighet til å spore om deltakerne faktisk følger arrangementet.
- Ved gruppevisning mottar man kun én link/nettadresse til arrangementet
Registrering åpner en time før første innlegg på konferansen. Kom gjerne litt tidlig, så slipper vi lang kø.
Hotel-link er vår samarbeidspartner og håndterer alle påmeldingene for oss. Du kan kontakte de på: [email protected] eller 66 78 62 50
De kan hjelpe deg med følgende:
ja, det er mulig med rabatter dersom man er fem eller flere. Ta kontakt med oss.
Fagfokus sine konferanser er åpen for alle.
Ja, det kan være mulig. Ta kontakt med oss.
For faglige spørsmål tar du kontakt med oss. Se skjema på høyre side.
Dere er hjertlig velkommen til å være utstiller på vår konferanse. Fordelene er mange!
I tillegg til å møte mange deltakere, blir bedriften også vist her på nettsiden til konferansen. Fagfokus har mer enn 500.000 sidevisninger i året.
Pris: 3500 kroner pr. dag. I tillegg må hver person på stand ha dagpakker: (begge dager) eller helpensjonspakke: . Maks to personer på stand. Person nr. tre må betale ordinær deltakerpris. Alle priser er eks. mva.
Ja, det kan du. Det vi kan redusere er selve deltakeravgiften, mens utgifter som hotellet skal ha dekket i form av lunsj, opphold, pausemat og liknende ikke kan reduseres. Deltakeravgiften reduseres med 50%. Se påmeldingsskjema for mer informasjon.