En praktisk fagkonferanse for alle som arbeider med fagfeltet livets siste faser.
Hør dette engasjerende innlegget der Thomassen forklarer hvordan man gjennom refleksjon over eget ståsted og utøvelse, kan sørge for at pasient og pårørende får den behandling, pleie og omsorg som er i tråd med det palliative fokus. I denne overbyggende forelesningen peker Thomassen på ulike aspekter, både områder der vi er kommet langt, men også på områdene hvor vi fortsatt henger etter.
Høgskolelektor Karoline Skedsmo har særlig interesse for beslutningsprosesser i palliativ omsorg. Det handler om å planlegge for gode forløp, og sørge for at nødvendige beslutninger er tatt og tenkt på ved livets slutt. Hvor ønsker pasienten å være? Hva skal gjøres om en akutt situasjon oppstår? Hvem skal involveres? Hvordan kommuniserer vi? Dette foredraget er klart praktisk, med elementer av lovverk, definisjoner og føringer.
Å dokumentere og behandle smerter hos personer med utviklingshemming kan være utfordrende, spesielt på grunn av utfordringer knyttet til kommunikasjon og evnen til å formidle symptomer. Rikke vil fortelle om erfaringer med utprøving og bruk av relevante kartleggingsverktøy, og hvordan dette kan bidra til at personer med utviklingshemming får bedre smertelindring.
Forhåndssamtaler er en kommunikasjonsprosess som kan bidra til trygghet, forutsigbarhet og åpenhet om døden. Det handler om å legge til rette for involvering og gode beslutningsprosesser. Hvordan kan vi få det til i praksis?
Klikk her for hele beskrivelsen av innleggetForhåndssamtaler handler om dialog og planlegging sammen med helsepersonell og pårørende. Gjennom forhåndssamtaler kan personsentrert og helhetlig lindrende omsorg og behandling styrkes. Det handler like mye om å skape liv til dagene som det handler om døden. Helsetjenesten oppfordres til innføring av forhåndssamtaler, men hva betyr det og hvordan kan vi få det til? Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester Innlandet (Hedmark) jobber sammen med flere kommuner i Innlandet for implementering av forhåndssamtaler i de kommunale helse- og omsorgstjenestene. Her får du høre om erfaringer fra arbeidet.
Den dyktige foredragsholderen Simen Alexander Steindal skal i dette foredraget holde en praktisk orientering om pleie og symptomlindring for døende.
Astrid Rønsen er blant landets fremste ressurser på området omsorg ved livets slutt. Hun vil forberede et innlegg spesielt tilpasset høstens konferanse.
Vi møtes for mingling, mat og drikke. Baren åpner allerede klokken 18:30.
Vi har invitert han som jobber som gravferdsagent, og som har skrevet bok om døden. Han har rundt 50.000 svært interesserte følgere på TikTok, hvor han får voldsom respons på sine innlegg om det som skjer før, under og etter at vi havner på kirkegården.
En pasient ytrer frykt for å skulle møte døden, er svært urolig og fremstår smertepreget. Hvordan når vi inn? Kan det være at en åndelig og/eller eksistensiell tilnærming er en mulig døråpner? Ivaretakelse av tro og livssyn kan være viktigere enn du tror.
Pasienter som er under palliativ behandling, har rett til en palliativ plan. På bakgrunn av arbeidet med implementering av palliativ plan på nasjonalt plan, og på bakgrunn av landskonferansen i palliasjon i fjor, vil kreftkoordinator Tanja Alme orientere om erfaringene så langt.
Mat og drikke er et gjennomgangstema for mange pårørende som mister sine nære. Det er en veldig stor forskjell på Far dør fordi han ikke spiser og på Far spiser ikke, fordi han dør. Vi får en praktisk, men samtidig etisk vurdering av problematikk og strategier.
Bakken har vært med på å etablere Senter for omsorgsforskning Sør, og har siden 2012 med forskning om gerontologi; læren om normal aldring. Han er spesielt opptatt av spørsmål om forholdet mellom alderdom og sykdom. Hva innebærer det å være avhengig av andre mennesker for å kunne leve? Runar Bakken har forberedt et innlegg spesielt for akkurat denne konferansen.
Pårørende ønsker å være til stede når en av sine nære skal dø. Hva skal til av trygghet, tillit og samarbeid mellom helsevesenet og pårørende, for å få dette til? Maren har både erfaring fra lindrende enhet, og fulgte både sin mamma og pappa inn i døden med to veldig ulike forløp. Hun forteller her sine erfaringer og stiller spørmålet; hvorfor får enkelte diagnoser dø på første klasse, mens andre andre diagnoser ofte blir oversett?
Kjell Ove Hveding er en utradisjonell konferansier som først og fremst er medmenneske, menneskekjenner og opptatt av at alle skal ha det bra. Han er også gründer som med uslitelig entusiasme, pågangsmot og godt humør har basert sin suksess på sin tro på at alle i en organisasjon gjør en like viktig jobb. Enten man arbeider med service eller mennesker, er fokuset på de som skal motta dine tjenester.
Thon Hotel Oslo Airport er et moderne konferanse- og forretningshotell med 435 rom, og ligger sentralt til, kun 10 minutter unna Oslo Lufthavn på Gardermoen.Stort treningsrom med godt utvalg av apparater og treningsutstyr. Gode muligheter for parkering, for priser, se hotellets nettside.
Ankomst:
Ta Shuttlebus S22 fra flyplassen.
Flere av våre konferanser streames og man kan følge konferansen i sin helhet via nett. Man kan også se konferansen i opptak. Noen konferanser er også heldigital, det vil si at konferansen kun er tilgjengelig via streaming / opptak.
Ja, alle som er påmeldt digital deltakelse får også (tidsbegrenset) tilgang på opptak av konferansen i sin helhet.
- En singel deltakelse er ment for kun 1 person og kan ikke deles med andre eller se i fellesskap.
- Ved digitale grupper mottar man kun én link/nettadresse til arrangementet som kan deles med gruppen som skal se på. Ved digitale grupper MÅ de andre gruppedeltakerene registrere seg via link man mottar i e-posten med informasjon om streamingen. Denne e-posten får man en uke før gjennomføring av arrangementet.
Registrering åpner en time før første innlegg på konferansen. Kom gjerne litt tidlig, så slipper vi lang kø.
Endring av opplysninger eller deltakelse:
Gå til kontakt oss og send en e-post eller svar oss på e-posten du fikk med påmeldingsbekreftelse.
Endring av overnatting eller spørsmål vedr. hotell:
Hotel-link er vår samarbeidspartner og håndterer vår kontakt med hotellet for oss. Du kan kontakte de på: [email protected] eller 66 78 62 50
De kan hjelpe deg med følgende:
Ved digital deltakelse er det allerede laget grupperabatter. Se under priser "Gruppevisning"
Ved fysisk deltakelse er det mulig med rabatter dersom man er fem eller flere. Ta kontakt med oss.
Fagfokus sine konferanser er åpen for alle.
Ja, det kan være mulig. Ta kontakt med oss.
For faglige spørsmål tar du kontakt med oss.
Dere er hjertelig velkommen til å være utstiller på vår konferanse. Fordelene er mange!
Prisene for standplasser er for tiden ikke tilgjengelige.
Ja, det kan du. Det vi kan redusere er selve deltakeravgiften, mens utgifter som hotellet skal ha dekket i form av lunsj, opphold, pausemat og liknende ikke kan reduseres. Deltakeravgiften reduseres med 50%. Se påmeldingsskjema for mer informasjon.