En heldigital konferanse om den nye skolehverdagen.
I månedsskiftet april/mai 2020 gjennomførte NOVA og Universitetet i Oslo en undersøkelse blant elever over 12 000 ungdommer. Spørsmålene dekket alt fra undervisning og læring, familieliv, fritid, smittevern, livskvalitet og helse. Hovedpunktet er at hjemmeskolen ikke var en faglig suksess, men hvem slet, og hva gikk galt?
Helene Lund Blostrupsen er nestleder av Elevorgansisasjonen, som har fått en strøm av henvendelser under koronakrisen. Hun mener at mange av de problemene mange elever har hatt med hjemmeskole, i stor grad syngligjør svakhetene som allerede var tilstede før Korona slo til. Hva mener elevene vi bør lære av krisen, og hvilke løsninger har dukket opp som skolen bør ta med seg videre?
For elever med eksempelvis generelle lærevansker, ADHD eller autisme ble det ekstra tydelig at behovene for god oppfølging økte med fjernundervisning. Hva har vi lært som vi kan ta med oss videre?
Opplevelsene av hjemmeskole har vært svært variert, både for lærere og elever, men også for skoleledere, samarbeidspartnere og foreldre. Dersom vi får nye perioder med nedstenging, eller dersom vi har elever som fortsatt trenger hjemmeskole, hva har vi lært? Førsteamanuesis Cecile Dalland var allerede i mars ute med råd om hvordan hjemmeskole kan organiseres slik at utbyttet blir best mulig.
Bruk og tilgjengelighet av digitale lærerressurser har hatt en eksplosjonsartet økning. For mange lærere er dette nytt å forholde seg til. Hva bør man tenke på når man velger ut digitale læremiddel?
Enkelte som vegret seg for å dra på skolen fikk plutselig en bedre hverdag, mens mange fikk det vanskeligere. For andre igjen ble dørstokken for å komme seg på skolen enda høyere. Kan metodene vi har brukt under Koronakrisen, gradvis få noen tilbake gjennom en forsiktig sosial og faglig tilnærming?
Hvorfor har skole hjemmefra fungert bedre for noen elever? Hva er det det som fungerer? Er det avstand - eller at det er mye tryggere hjemme? Digital skole er en måte å gi elever et fullverdig skoletilbud, selv om de ikke klarer å møte opp fysisk. Hvordan skal vi organisere dette på en best mulig måte?
Skolen har plikt til å bygge et trygt og godt læringsmiljø der alle elevene får den støtten de trenger til faglig og sosial utvikling. For å greie dette er skolen og foreldrene nødt til å samarbeide. Vi vet at elevenes sosiale og faglige læringsutbytte henger sammen med foreldrenes deltakelse i skolemiljøet. Under pandemien har mange elever savnet skolen, venner og lærere. Samtidig viser undesøkelser at flere elever har hatt det tryggere hjemme og har gruet seg til gjenåpningen. Dette må alle skoler ta på alvor. Foreldrene til elever som føler seg utrygge kan oppleve at forholdet til skolen blir anstrengt og føle at de er til bry. Det er derfor viktig at skolen etablerer et godt foreldresamarbeid etter pandemien.
Ingrid M. Bruun
Ingrid M. Bruun jobber som daglig leder & foredragsholder for Kompetansesenter for livsmestring og folkehelse (livshelse.no). Til tross for sin unge alder, har hun allerede rukket å bli en merittert foredragsholder, som kombinerer faglighet med egne erfaringer i sitt engasjement for blant annet frivillig innsats.
Denne konferansen er heldigital og man kan kun se denne på internett. Du vil motta link en stund før konferansen starter slik at du slipper å finne frem denne samme dag. Du kan bruke PC, MAC, nettbrett og telefon.
Flere av våre konferanser streames og man kan følge konferansen i sin helhet via nett. Man kan også se konferansen i opptak. Noen konferanser er også heldigital, det vil si at konferansen kun er tilgjengelig via streaming / opptak.
Ja, alle som er påmeldt digital deltakelse får også (tidsbegrenset) tilgang på opptak av konferansen i sin helhet.
- En singel deltakelse er ment for kun 1 person og kan ikke deles med andre eller se i fellesskap.
- Ved digitale grupper mottar man kun én link/nettadresse til arrangementet som kan deles med gruppen som skal se på. Ved digitale grupper MÅ de andre gruppedeltakerene registrere seg via link man mottar i e-posten med informasjon om streamingen. Denne e-posten får man en uke før gjennomføring av arrangementet.
Registrering åpner en time før første innlegg på konferansen. Kom gjerne litt tidlig, så slipper vi lang kø.
Endring av opplysninger eller deltakelse:
Gå til kontakt oss og send en e-post eller svar oss på e-posten du fikk med påmeldingsbekreftelse.
Endring av overnatting eller spørsmål vedr. hotell:
Hotel-link er vår samarbeidspartner og håndterer vår kontakt med hotellet for oss. Du kan kontakte de på: [email protected] eller 66 78 62 50
De kan hjelpe deg med følgende:
Ved digital deltakelse er det allerede laget grupperabatter. Se under priser "Gruppevisning"
Ved fysisk deltakelse er det mulig med rabatter dersom man er fem eller flere. Ta kontakt med oss.
Fagfokus sine konferanser er åpen for alle.
Ja, det kan være mulig. Ta kontakt med oss.
For faglige spørsmål tar du kontakt med oss.
Denne konferansen er heldigital og det er derfor ikke mulig å være utstiller.
Ja, det kan du. Det vi kan redusere er selve deltakeravgiften, mens utgifter som hotellet skal ha dekket i form av lunsj, opphold, pausemat og liknende ikke kan reduseres. Deltakeravgiften reduseres med 50%. Se påmeldingsskjema for mer informasjon.