Fra ungdom til arbeidsliv

Konferansen har søkelys på oppvekstfeltet, med særlig blikk på de kritiske overganger fra ungdomstid til å bli ung voksen.

Endelig gjennomføringstid!

Påmeldt digitalt? Se etter e-post fra oss med informasjon om streaming. Sjekk spam/søppelpostmappen din om du ikke finner den.

Fra ungdom til arbeidsliv

Få oversikt

Litt om konferansen

Hva skal til for å skape robuste barn og trygg ungdom? Hvordan får man en venn? Hvilke relasjoner fungerer godt for våre barn og unge som klarer seg fint gjennom ungdomstiden? Hva er det som svikter når problemene oppstår? Hva vet vi om utviklingen til våre unge gutter og jenter som vokser opp nå? Hvordan skiller gutters og jenters digitale liv seg? Konferansen er kommet i stand, blant annet etter gode innspill fra Tverrfaglig.no, som også er medarrangør. 

Konferansen vil gi deg innsikt i følgende temaer:

  • Overganger fra ungdom til arbeidsliv
  • Frafall i videregående skole og høyere utdanning
  • Tverrfaglig samarbeid rundt barn og unge
  • Psykisk helse og samfunnsutfordringer blant ungdom

Konferansen er bygd opp på følgende måte:

  • Foredrag og diskusjoner med eksperter innen sosiologi, psykologi, og utdanning
  • Praktiske eksempler og innsikt i tverrfaglig samarbeid
  • Fokus på samfunnsutvikling og dens påvirkning på ungdom

Konferansen å ha gjennomført dette vil du få mer kompetanse om følgende:

  • Forståelse av frafallsproblematikk og hvordan definisjoner påvirker ulike grupper
  • Hvordan tverrfaglig samarbeid kan styrkes for å støtte barn og unge
  • Innsikt i psykisk helseutfordringer og hvordan de kan adresseres på samfunnsnivå

Målgruppen er:

  • Lærere og skoleansatte
  • Sosialarbeidere og helsepersonell
  • Politikere og beslutningstakere innen utdanning og helse

Innholdet

Program for konferansen

Hvis ikke annet er spesifisert er det lagt opp til pauser mellom foredragene.

-

Frafall på videregående skole og ved høyere utdanning - en statusoppdatering

Det er få i norsk offentlighet som kan mer om frafallsproblematikk i skolen enn professor i sosiologi Kristoffer Chelsom Vogt. Han har blant annet reist spørsmål ved definisjonene som brukes, og om definisjonene går i favør av middelklassens barn - og i disfavør av de som velger yrkesfag. Vi får en gjennomgang og en oppsummering. 

-

Nå må gutta skjerpe seg?

Jenter gjør det bedre enn gutter i stort sett alle skolefag, og de er i overvekt på alle studier med høye inntakskrav. Menn på sin side topper statistikker over ensomhet, selvmord og kriminalitet. Må guttene bare rett og slett bare skjerpe seg, eller er de økende forskjellene et uttrykk for en samfunnsutvikling som samfunnet som fellesskap må ta et oppgjør med? I så fall: Hva kan gjøres?

-

Lunsj

-

Psykisk uhelse

Førsteamanuensis Janne Lund har doktorgrad innen psykisk helse og ungdom, og har blant annet forsket på samfunnskontekst og psykiske helseplager blant ungdomsjenter. Hun er opptatt av skole og prestasjonskultur og å forstå jenters overdrevne (?) skolestress som en reaksjon på forventninger i utdanningsinstitusjonen og samfunnet. Ved å forstå psykisk uhelse blant ungdom som samfunnssymptomer, kan vi snakke om det psykiske med andre ord og vi kan konsentrere innsatsen mer på å gjøre endringer i omgivelsene snarere enn å tilby terapi.

-

Hvordan skaper vi robust ungdom, og dermed trygge, unge voksne?

Traumepsykolog Marion Zoe Ørseng vil ta for seg noen av utfordringene vi står overfor i dag, når ønsket er at vi skal skape robuste ungdommer, og unge voksne. Hvordan kan vi som samfunn kan «lage» unge voksne som tåler normal smerte og normalt ubehag?

-

De tre årsaker til at ungdom havner i utenforskap

Antallet mennesker som står utenfor arbeidsliv og utdanning, er alarmerende. Utenforskap koster det norske samfunnet milliarder av kroner, hvert eneste år. Norge trenger åpenbart å legge til rette for flere veier tilbake inn i arbeidslivet. Samtidig kaller NAVs frittalende statistikksjef Ulf Andersen kravene i en helt vanlig stillingsannonse for «spinnville». Han er usikker på om han selv ville vært kvalifisert nok til å få seg jobb i dag. Samtidig har han klare tanker om hvordan inngangen til voksenlivet kan bedres for de unge. 

-

Felles middag

NB! For de som ønsker å mingle før middag, man man møte i baren allerede klokken 18:30. Det er bordsetting klokken 19:30. 

Dag 2

Dag 2

-

Hvem er det gode laget rundt eleven?

Hvem utgjør det gode laget rundt læreren og eleven når felles innsats kreves av mange aktører? Hva kjennetegner godt tverrfaglig samarbeid, og hvordan kan dette fungere til barn og unges beste? Baard Johannessen, IMTEC og Torhild Skotheim, OsloMet har sammen redigert boka Barn og unge i midten (2024), der de peker på hvordan det gode laget kan fungere når de involverte tar det ansvaret og den myndigheten de er gitt.  Begge har deltatt aktivt i OsloMet sitt tverrfaglige prosjekt; INTERACT, der studenter innen barnevern, barnehage, sosialt arbeid, vernepleie, fysioterapi, sykepleie, ergoterapi og grunnskolelærere allerede i studietiden lærer om hvilken oppgave og rolle de har i det tverrfaglige arbeidet. Foredragsholderne kaster lys over mulighetsrommet og bidrar med praktisk innsikt.

-

Barn og unge i lavinntektsfamilier - særlige krav til gode overganger

Å voksne opp i familier med vedvarende lavinntekt, er en av de faktorene som sterkest predikerer psykiske helseproblemer. De dette gjelder er mer utsatt når det gjelder utenforskap og ensomhet og er mer utsatt for vold og mobbing. Mange har også redusert anledning til å delta i organiserte aktiviteter, som er en viktig arena både for samvær og læring.  Hvordan kan de viktige overgangene fra ungdomsskole til VGS, og fra VGS til videre studieløp bedres? 

-

Hvorfor vi MÅ prioritere tverrfaglighet

Tverrfaglig og tverrsektorielt samarbeid er helt essensielt for å løse komplekse utfordringer. Ved å plassere brukeren i sentrum av vårt arbeid, kan man sikre at alle aktører forstår og anerkjenner brukernes behov på en langsiktig basis, selv når det går på tvers av deres primære virksomhetsområde. Vi har invitert Pål Isdahl Solberg fra Tverrfaglig.no til å forklare, og vise med praktiske eksempler effekten av godt samarbeid. 

-

Lunsj

-

Unnskyld, alle skjermforeldre

Det er sterke meninger blant foreldre, skoler og hjelpeapparat om unges skjermbruk. Noen mener vi er i ferd med å ødelegge en generasjon, mens andre igjen mener denne generasjonen får muligheter ingen andre har fått. Sannheten ligger som alltid - et sted i mellom. Vi vet at overdreven skjermbruk kan være skadelig. Men hva er myter og fakta? Hvordan kan vi ta vare på unges psykiske helse i den digitale tidsalderen?

-

Om barn og unges selvtillit, rus og medikamenter

Den kjente psykologen Kari Lossius vil ta for seg en del av de utfordringene vi står overfor i dag når vi skal skape robuste ungdommer, og robuste, unge voksne. Hvordan kan vi bidra til å «lage» unge voksne som tåler normal smerte og normalt ubehag? Er overdreven bruk av smertestillende, og uheldig rusbruk symptomer på noe mer, noe større?

Priser for konferansen

Fysisk deltakelse:

  • Kun dag 1
    Bare dag 1, med lunsj.
    Deltakeravgift: 2160,- Dagpakke: 900,- (inkl. mva)

    3060,-
  • Kun dag 2
    Bare dag 2, med lunsj.
    Deltakeravgift: 2160,- Dagpakke: 900,- (inkl. mva)

    3060,-
  • Uten overnatting
    Begge dager, med lunsj
    Deltakeravgift: 3600,- Dagpakker: 1800,- (inkl. mva)

    5400,-
  • Helpensjon
    Begge dager, med overnatting, lunsj, frokost og konferansemiddag.
    Deltakeravgift: 3600,- Helpensjon og dagpakker: 3700,- (inkl. mva)

    7300,-
  • Med tilknytningsdøgn
    Begge dager, med to overnattinger, lunsjer, frokoster og konferansemiddag.
    Deltakeravgift: 3600,- Helpensjonspakke og dagpakker: 3700,- Tilknytningsøgn: 1250,- (inkl. mva)

    8550,-

Digital deltakelse:

  • Digitalt
    Én digital deltaker, gjeldende for én person. (inkl. mva)

    2700,-
  • Digital gruppe 5
    Opp til fem digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    12150,-
  • Digital gruppe 10
    Opp til ti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    21600,-
  • Digital gruppe 15
    Opp til femten digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    32400,-
  • Digital gruppe 20
    Opp til tyve digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    40500,-
  • Digital gruppe 30
    Opp til tretti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    56700,-
  • Digital gruppe 40
    Opp til førti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    64800,-
  • Digital gruppe 50
    Opp til femti digitale deltakere med rabatt. (inkl. mva)

    67500,-

Hvem, hva, hvor

Ytterligere informasjon om konferansen

Sted

Thon Hotel Oslo Airport

Balder Allè 2 , Gardermoen

Thon Hotel Oslo Airport

Thon Hotel Oslo Airport er et moderne konferanse- og forretningshotell med 435 rom, og ligger sentralt til, kun 10 minutter unna Oslo Lufthavn på Gardermoen.Stort treningsrom med godt utvalg av apparater og treningsutstyr. Gode muligheter for parkering, for priser, se hotellets nettside.

Ankomst:
Ta Shuttlebus S22 fra flyplassen.

Ofte stilte spørsmål og svar

Nedenfor finner du en rekke svar på spørsmål vi får ofte.

De aller fleste av våre konferanser blir filmet og sendt live på våre sider. Når man melder seg på digitalt kan man selv velge om man vil se den direkte eller i opptak. Opptaket har man tilgjengelig i 14 dager.

Ja. Opptaket er tilgjengelig i 14 dager og er KUN ment for den som er påmeldt. Opptaket kan man se flere ganger i perioden og man kan pause og spole som man vil.

En singel digital deltakelse kun ment for 1 person og skal ikke deles eller se felles med noen andre.

Når man melder på en digital gruppe, så vil man kunne se konferansen på flere enheter/steder samtidig, eller se det i fellesskap. Når man melder på en gruppe så melder man kun på 1 person som står som ansvarlig. De andre gruppedeltakerne registrerer seg senere. Dette får du informasjon om i egen e-post før arrangementet.

Registrering åpner en time før første innlegg på konferansen. Kom gjerne litt tidlig, så slipper vi lang kø. Se programmet for å finne tidspunkt for når første innlegg starter.

Endring av opplysninger eller deltakelse:
Gå til kontakt oss eller benytt deg av kontaktskjema på denne siden, eller svar oss på e-posten du fikk ved påmelding.

Endring av overnatting eller spørsmål vedr. hotell:
Hotel-link er vår samarbeidspartner og håndterer vår kontakt med hotellet for oss. Du kan kontakte de på: [email protected] eller 66 78 62 50

De kan hjelpe deg med følgende:

Endre bestilling i forhold til overnatting
Registrere opplysninger om allergi eller andre ønsker i forhold til hotellet
Hjelpe deg med spørsmål om faktura

Ved digital deltakelse er det allerede laget grupperabatter. Se under priser.

Ved fysisk deltakelse er det mulig med rabatter dersom man er fem eller flere. Ta kontakt med oss.

Fagfokus sine arrangementer er åpen for alle og det kreves ingen forkunnskaper med mindre dette er angitt i beskrivelsen.

Ja, de fleste konferansene har rabatt dersom man må dekke utgiften privat. Informasjon om dette finner du på påmeldingsskjemaet.

Benytt deg av kontaktskjemaet på denne siden så vet vi hvilken konferansen det er snakk om når du sender oss en henvendelse.

Ja, så fremt du må dekke denne utgiften privat vil man i de aller fleste tilfeller kunne få rabatt. Mer informasjon finner du på påmeldingsskjemaet.

Dersom du er student, men din arbeidsplass skal betale, vil du ikke få rabatt.