Møteplassen for deg som arbeider som praktiker eller leder innen miljøterapi. Konferansen er et samarbeid mellom Omsorgspartner, Omsorgspartner Ung og Fagfokus.
Velkommen til to spennende dager som setter miljøterapi og miljøterapeuten i fokus.
Erik Larsen kan kanskje betraktes som miljøterapiens far i Norge. Vi forsøkte første gang for 2 år siden, samt i fjor, og endelig -nå er han på plass i 2021. Han vil i sin lange forelesning se på den miljøterapeutiske organisasjonen. Hvordan skal organisasjonen ledes og utvikles, slik at terapeutene får best mulig rammebetingelser for å utføre sin jobb. Hva fremmer og hemmer en god miljøterapeutisk organisasjon, og hvordan utvikler man en kultur som til det beste for de ansatte og for brukeren? Han vil berøre mange av de sentrale delene av det å være miljøterapeut, samt kjennetegn og praktiske råd om den miljøterapeutiske organisasjonen.
Erik Larsen fortsetter
Trine Lise Bakken er en av flere tydlige fagstemmer i miljøterapien i dag, og hun har nettopp gitt ut læreverket - Håndbok i miljøterapi. Her ser hun nærmere på kunnskapsbasert praksis i miljøterapi - hva er dette? Hvordan får man det til i praksis?
Finn Skårderud og Bente Sommerfeldt har sammen skrevet Miljøterapiboken, som tar for seg mentalisering som verktøy i miljøterapien. Mentalisering handler om hvordan vi tolker hva andre tenker og føler, og hvordan denne evnen benyttes i veiledning av personer som trenger bistand. I dette arbeidet er det vel så viktig selv å være seg bevisst hvordan man påvirker andre og hvordan man selv blir påvirket. Skårderud og Sommerfeldt vil sammen snakke om hvorfor dette er ett viktig verktøy og hvordan kan vi tilrettelegge for at vi kan bruke denne tilnærmingen både i veiledning av personalet og det miljøterapeutiske arbeidet. Finn og Bente er begge knyttet til institutt for mentalisering - en stiftelse som har som formål å fremme mentaliseringsbasert terapi (MBT).
Måltider, ernæring og fysisk aktivet er utfordringer i alle miljøterapeuters hverdag. Hvordan motivere og balansere aktivitet og ernæring. I tillegg snakker Ole Petter om hvordan man motivererer til gode valg, og etterlevelse av kostholdsråd. Hjelle er lege, forsker og underviser ved Fakultet for helse- og sosialvitenskap. Han har også jobbet som profesjonell foredragsholder på store og små scener i en årrekke, og vunnet flere priser for sin formidling, blant annet Morgenbladets «fantastiske formidlere».
Denne konferansen er heldigital og man kan kun se denne på internett. Du vil motta link en stund før konferansen starter slik at du slipper å finne frem denne samme dag. Du kan bruke PC, MAC, nettbrett og telefon.
Flere av våre konferanser streames og man kan følge konferansen i sin helhet via nett. Man kan også se konferansen i opptak. Noen konferanser er også heldigital, det vil si at konferansen kun er tilgjengelig via streaming / opptak.
Ja, alle som er påmeldt digital deltakelse får også (tidsbegrenset) tilgang på opptak av konferansen i sin helhet.
- En singel deltakelse er ment for kun 1 person og kan ikke deles med andre eller se i fellesskap.
- Ved digitale grupper mottar man kun én link/nettadresse til arrangementet som kan deles med gruppen som skal se på. Ved digitale grupper MÅ de andre gruppedeltakerene registrere seg via link man mottar i e-posten med informasjon om streamingen. Denne e-posten får man en uke før gjennomføring av arrangementet.
Registrering åpner en time før første innlegg på konferansen. Kom gjerne litt tidlig, så slipper vi lang kø.
Endring av opplysninger eller deltakelse:
Gå til kontakt oss og send en e-post eller svar oss på e-posten du fikk med påmeldingsbekreftelse.
Endring av overnatting eller spørsmål vedr. hotell:
Hotel-link er vår samarbeidspartner og håndterer vår kontakt med hotellet for oss. Du kan kontakte de på: [email protected] eller 66 78 62 50
De kan hjelpe deg med følgende:
Ved digital deltakelse er det allerede laget grupperabatter. Se under priser "Gruppevisning"
Ved fysisk deltakelse er det mulig med rabatter dersom man er fem eller flere. Ta kontakt med oss.
Fagfokus sine konferanser er åpen for alle.
Ja, det kan være mulig. Ta kontakt med oss.
For faglige spørsmål tar du kontakt med oss.
Denne konferansen er heldigital og det er derfor ikke mulig å være utstiller.
Ja, det kan du. Det vi kan redusere er selve deltakeravgiften, mens utgifter som hotellet skal ha dekket i form av lunsj, opphold, pausemat og liknende ikke kan reduseres. Deltakeravgiften reduseres med 50%. Se påmeldingsskjema for mer informasjon.