Din selvsagte møteplass for felles, faglig påfyll, og nye kontakter innen vårt fagfelt. Vi har skaffet dyktige nasjonale, skandinaviske og internasjonale forelesere til å undervise.
Einar Bryne vil også i 2023 lede Barnepalliasjonskonferansen.
Hvilken omsorg, behandling og pleie har vi gitt de alvorlig syke og døende i Norge? Og hvilke medisinske, filosofiske og religiøse ideer har pleien vært basert på? En gjennomgang av palliasjonens historie, med fokus på verdiene som ligger til grunn for dette spesielle fagområdet.
Kjell Erik Strømskag og Ståle Vansvik samtaler om palliasjonens historie i Norge, fra 1980-tallet, og frem til i dag.
Sykehuspresten er invitert til å holde foredrag om sorg og smerte.
I juni 2020 ble det åpnet en smerteklinikk spesialisert på behandling av smerte for barn og unge i det nye barnesykehuset, som betjener alle sykehus i Finland. I tillegg til smertebehandling driver klinikken smertebehandlingsforskning. Vi får besøk fra Finland, med orientering om arbeid og erfaringer.
Anja Lee vil ta opp spørsmål og erfaringer som har dukket opp i løpet av innleggene fra Ingvild Knudsen Hammernes og Otto Melkas.
– Noen ganger er det fint å ha en kontaktperson som kan hjelpe til med å skape tillit og trygghet på tvers av kulturene. Som muslim forstår jeg kulturen og kan bidra som en slags brobygger mellom pasienter, pårørende og helsepersonell, sier Dilek Guven Akdeve.
Transisjon er prosessen der det legges vekt på at unge med store og langvarige sykdomstilstander får godt tilpasset informasjon, og dermed mulighet til økt ansvar og påvirkning av egen situasjon.
Det er premiering for beste poster under felles middag senere i kveld.
Vi har bedt den britiske professoren Lorna Fraser om å snakke om transisjoner, og nærmere bestemt om programmet: Improving Transition for Young People. Det har ifølge forskningen overbevisende effekt og fordel for barn og unges helsetilstand. I tillegg virker det positivt for de sykes familier.
Sykepleiere møtes i hovedsalen, mens medisinere (rom Norden 3) tar turen opp trappene ved lunsjområdet. Det samme gjelder faggrupper som knytter seg til psykososial gruppe (rom Skandinavia 2). Som service til de som vil fortsette samværet har hotellet besluttet å åpne baren som ligger i tilknytningen til våre møtelokaler, fra klokken 1800. Også middag vil serveres i dette området.
Vi har invitert Charlotte Castor fra Sverige til å orientere om ulike aspekter ved barnepalliasjonen hos våre naboer. Hun tar for seg blant annet de hjemmebaserte tjenester, samt digitale hjelpemidler.
Vi har invitert Aart Huurnink og Hege Synnøve Hetland fra Stavanger, for å orientere om byens tilbud, kommunalt palliativt team sin rolle i oppfølging av barn og unge med palliative behov.
Tanja Pedersen vil lede oss gjennom den medisinske parallelllen, som består av foredrag fra den britiske professor Lorna Fraser, den danske overlegen Maja Abitz, samt den norske professor Sidsel Tveiten.
Professor Lorna Fraser analyserer faktorer som kan forklare ulikheter i Europa innen forekomstent av tilstander som har betydning for barnepalliasjonen.
Overlege Maja Abitz leder et tverrfaglig team som består av barnelege, barnesmertesykepleier, barnesmertelege, sykepleiere med erfaring fra både kreftbehandling og neonatologien (tidlig fødte og syke nyfødte) og en psykolog. Teamet jobber også med Rigshospitalets præst og sosionom.
Barnepalliasjon er et nyere felt som har hatt altfor lite fokus. Tveiten har fått i oppgave å belyse hvordan det er å jobbe i et tverrfaglig team.
Trude Rønvik leder denne parallellen, som består av foredrag med psykologspesialist Alexander Mogstad, sykepleier Linn Sophie Rian, og musikkterapeut Tone Leinebø Steinhardt.
Vi har invitert psykolog med inngående erfaring og kunnskap til å forelese om dette vanskelige temaet.
Det er ikke lett å være barn når søster eller bror blir syk. Det er også svært vanskelig som foreldre å ha syke barn - og friske barn, på en og samme tid. Linn Sophie Rian er sykepleier og søskenansvarlig ved St.Olav. Hun har inngående kunnskap om problemstillingene.
Med et biopsykososialt og ressursorientert blikk vil Tone blant annet snakke om hvordan musikkterapien tilpasses pasientens behov, og kan fungere som en meningsfull samværsarena for hele familien.
Vi har invitert leder av Barnesykepleierforbundet Kirsti Egge Haugstad til å lede denne parallellen.
Barnepalliasjon ivaretas som en integrert del av det tilbudet barnet og familien får under oppholdet på avdelingen eller via møter med kommunehelsetjenesten. En viktig del av dette vil være de samtaler som gjennomføres og informasjonen som formidles.
Rollen som barnekoordinator for familier som har eller venter barn med alvorlig sykdom, skade eller nedsatt funksjonsevne ble lovfestet fra 1. august. Yvonne forteller om sine erfaringer fra rollen som barnekoordinator i Bydel Østensjø, og egen rolle inn i bydelens arbeid med å utarbeide rutiner og oppfølging av palliative barn og deres familier.
Å lage en plan for hjemmetid og hjemmedød gir trygghet for både familie og helsepersonell, og kan bidra til å skape forutsigbarhet i en tid med endringer og stadige vendepunkter. I Fransiskushjelpen har man i over 40 år jobbet med alvorlig syke som ønsker å dø hjemme i Oslo. Hva er erfaringene med hva som er viktig å tenke på i planleggingen og samhandlingen mellom de ulike instansene, og hvilke erfaringer har man med planlegging når den som skal dø er et barn?
Stikkord for foredraget er utfordringer med barnepalliasjon på godt og vondt, i en liten kommune i Nordland. Som arrangør er vi sikre på at overføringsverdien til andre kommuner i landet er stor. Dette foredraget bør du få med deg.
Omsorgstretthet er en psykologisk reaksjon blant hjelpere som kjenner at hjelperrollen begynner å få konsekvenser. Det har blant fagfolk vært sammenliknet med moderat utbrenthet. Tonje Elgås vil holde et innlegg som tar for seg faresignaler, samt peke på praktiske strategier for forebygging.
Håpet oppstår når sykdom og lidelse rammer oss. Og håpet lindrer lidelsen. Håp er et sentralt fenomen i våre fag, og har stor betydning for både pasienter og pårørende. Hvordan kommer håp til utrykk i ulike pasientsituasjoner, hos våre yngste og mest sårbare?
Barnelege og overlege på Habiliteringssenteret ved Sykehuset i Vestfold (SIV). Har også jobbet ved Spesialsykehuset for epilepsi (SSE). Jobber mye tverrfaglig med sjeldne og alvorlige diagnoser og er opptatt av brukermedvirkning. Engasjert i arbeidet for kunnskapsbasert oppfølging og behandlingstilbud for barn og unge med medfødte eller tidlig ervervet sykdom/skade i hjerne/sentralnervesystemet og deres familier. Tidligere styremedlem i Norsk Barnenevrologisk forening som ligger under Barnelegeforeningen. Einar Bryne sitter i styret for Hjernerådet.
Thon Hotel Oslo Airport er et moderne konferanse- og forretningshotell med 435 rom, og ligger sentralt til, kun 10 minutter unna Oslo Lufthavn på Gardermoen.Stort treningsrom med godt utvalg av apparater og treningsutstyr. Gode muligheter for parkering, for priser, se hotellets nettside.
Ankomst:
Ta Shuttlebus S22 fra flyplassen.
Flere av våre konferanser streames og man kan følge konferansen i sin helhet via nett. Man kan også se konferansen i opptak. Noen konferanser er også heldigital, det vil si at konferansen kun er tilgjengelig via streaming / opptak.
Ja, alle som er påmeldt digital deltakelse får også (tidsbegrenset) tilgang på opptak av konferansen i sin helhet.
- Når man deltar som en enkelt digital deltaker vil man kunne få deltakerbevis dersom man ønsker dette. Ved digitale grupper MÅ man registrere seg via link man mottar i e-posten med informasjon om streamingen. Denne e-posten får man en uke før gjennomføring av arrangementet.
- Ved digitale grupper mottar man kun én link/nettadresse til arrangementet som deles med gruppen som skal se på.
Registrering åpner en time før første innlegg på konferansen. Kom gjerne litt tidlig, så slipper vi lang kø.
Endring av opplysninger eller deltakelse:
Gå til kontakt oss og send en e-post eller svar oss på e-posten du fikk med påmeldingsbekreftelse.
Endring av overnatting eller spørsmål vedr. hotell:
Hotel-link er vår samarbeidspartner og håndterer vår kontakt med hotellet for oss. Du kan kontakte de på: [email protected] eller 66 78 62 50
De kan hjelpe deg med følgende:
Ved digital deltakelse er det allerede laget grupperabatter. Se under priser "Gruppevisning"
Ved fysisk deltakelse er det mulig med rabatter dersom man er fem eller flere. Ta kontakt med oss.
Fagfokus sine konferanser er åpen for alle.
Ja, det kan være mulig. Ta kontakt med oss.
For faglige spørsmål tar du kontakt med oss.
Dere er hjertelig velkommen til å være utstiller på vår konferanse. Fordelene er mange!
Prisene for standplasser er for tiden ikke tilgjengelige.
Ja, det kan du. Det vi kan redusere er selve deltakeravgiften, mens utgifter som hotellet skal ha dekket i form av lunsj, opphold, pausemat og liknende ikke kan reduseres. Deltakeravgiften reduseres med 50%. Se påmeldingsskjema for mer informasjon.