En digital fagsamling for deg som arbeider i risikofylte arbeidssituasjoner der vold og trusler er en del av hverdagen.
Den digitale fagsamlingen består av 12 konferanseinnlegg av 45 minutter, som er forhåndsopptatt. Den 4.mars får du link og passord til hele eventet, og kan se hvilke innlegg du vil, når du vil i løpet av perioden 4. - 18.mars. Under finner du oversikten over innholdet i de ulike innleggene.
Flere hendelser der psykisk syke mennesker har begått voldshandlinger har satt fyr på debatten om samfunnsvern og helsehjelp. Hva gjør vi med pasienter som ikke blir bedre i spesialisthelsetjenesten, men som regnes som potensielt farlige i kommunen der de bor, og som motsetter seg hjelp?
De som er kognitivt svekket, men ikke så sterkt at de er psykisk utviklingshemmet utgjør en betydelig andel av de som ikke mestrer å ta vare på seg selv. De er ofte mer sårbare og har en manglende felles forståelse av samfunnskontrakten.
Her gir Gunnilla en kort innføring i hva MAP er, erfaringer fra ulike tjenesteområder og pågående forskning.
Hvem i våre samfunn er det som utgjør størst risiko for å ikke å ivareta seg selv? Hvem av disse gir størst grunn til bekymring? Randi oppsummerer de mest vanlige risikofaktorene for de få, men «vanskelige» sakene, de som utgjør en samfunnsrisiko.
Karl Heinrik Melle er en fagperson som over tid har prøvd å påvirke praksis, fagutvikling og behandling av lovbrytere med alvorlig psykisk lidelse. Han har fått en dobbeltime for å gå gjennom overganger, silotenking, konsekvenser og risiko. Han tar for seg flaskehalsene i behandlingen og ser nærmere på kontinuitet og relasjonsbygging.
I dette tankevekkende og inspirerende foredraget vil Marius Storvik, som har arbeidet og forsket på tvang i en årrekke, dele sin kunnskap om hvordan jussen kan styrke de vanskelige beslutningene i omsorgssektoren. Her er noen av høydepunktene han vil dekke:
Vennesla kommune jobber med å få på plass pilotprosjektet sikkerhetshjem for personer dømt til psykisk helsevern. Dette vil være unikt i norsk sammenheng. Det er særlig utfordrende å finne rett bolig til brukere med samtidig ruslidelse og psykiske lidelser, sier enhetsleder Bodil Bakken Domingos. Dette innlegget hander om oppfølging av personer som dømmes til tvungent psykisk helsevern. Men det handler også om kriminalitet, manglende samfunnsvern, nedbygging av døgnplasser i spesialisthelsetjenesten og stigmatisering i lokalsamfunnet.
Hvordan vurderes forsvarlighet, og hva må ligge tilgrunn før en konklusjon trekkes. Når statsforvalteren tar stilling til om dette vurderes en rekke faktorer som; Har man skaffet seg nok beslutningsgrunnlag, er helsehjelpen som tilbys forsvarlig og omsorgfull, blir det dokumentert tilstrekkelig og hva er "god praksis". Her oppsummerer Storvik punktene du må gjennom for å vurdere samtykkekompetanse og forsvarlighet.
Vi har invitert Politiets psykiaktrigruppe til å snakke om samarbeidet i grenseland mellom samfunnsvern og helsehjelp. Hvordan kan politi og helsehjelp sammen bidra til et bedre og tryggere tilbud for de som oppfattes potensielt farlige og uforutsigbare?
Siste del av innlegget benytter de til å drøfte konkrete caser de har fått fra deltakerne fra sal eller chat. Har du problemstillinger du ønsker drøftet dyktige politijurister? Send oss gjerne en epost på [email protected] i forkant av konferansen.
Pål Iden er leder for Ukom - Statens undersøkelseskommisjon for helse- og omsorgstjenesten, som er en slags "havarikommisjon" for de mest alvorlige uønskede hendelsene i helse- og omsorgstjenesten. Enten det gjelder drap eller andre alvorlige uønskede hendelser, skal Ukom undersøke hva som faktisk har skjedd og tilrå forebyggingstiltak.
Iden tar utgangspunkt i en konkret undersøkelse som tematiserer helsehjelp og samfunnsvern knyttet til personer med psykoselidelse og økt voldsrisiko.
Fagfolk og tjenestetilbud kan står rådville når summen av utfordringer som autisme, psykisk sykdom og rus kombineres. Hvordan gir vi gode tjenester til brukergruppen som har en fot i flere leirer? Hvilke arbeidsmodeller og tilnærminger kan være nyttige i møte med personer med samtidig rus, psykisk lidelse og utviklingshemming eller nedsatt kognitiv fungering? Foredraget tar for seg faglige, juridiske og etiske utfordringer vi møter i dette arbeidet, som nedsatte evner til å ivareta egen helse og samarbeide om bistand og behandling.
Klikk her for hele beskrivelsen av innleggetHvordan jobbe etter en helhetlig behandlingsmodell, med forebyggende tiltak og behandling over flere nivåer. Stikkord her er allianse, bistand for de primære vanskene, tilpasset behandling og bruk av skadeavvergende tiltak når det er nødvendig.
Denne konferansen er heldigital og man kan kun se denne på internett. Du vil motta link en stund før konferansen starter slik at du slipper å finne frem denne samme dag. Du kan bruke PC, MAC, nettbrett og telefon.
Flere av våre konferanser streames og man kan følge konferansen i sin helhet via nett. Man kan også se konferansen i opptak. Noen konferanser er også heldigital, det vil si at konferansen kun er tilgjengelig via streaming / opptak.
Ja, alle som er påmeldt digital deltakelse får også (tidsbegrenset) tilgang på opptak av konferansen i sin helhet.
- En singel deltakelse er ment for kun 1 person og kan ikke deles med andre eller se i fellesskap.
- Ved digitale grupper mottar man kun én link/nettadresse til arrangementet som kan deles med gruppen som skal se på. Ved digitale grupper MÅ de andre gruppedeltakerene registrere seg via link man mottar i e-posten med informasjon om streamingen. Denne e-posten får man en uke før gjennomføring av arrangementet.
Registrering åpner en time før første innlegg på konferansen. Kom gjerne litt tidlig, så slipper vi lang kø.
Endring av opplysninger eller deltakelse:
Gå til kontakt oss og send en e-post eller svar oss på e-posten du fikk med påmeldingsbekreftelse.
Endring av overnatting eller spørsmål vedr. hotell:
Hotel-link er vår samarbeidspartner og håndterer vår kontakt med hotellet for oss. Du kan kontakte de på: [email protected] eller 66 78 62 50
De kan hjelpe deg med følgende:
Ved digital deltakelse er det allerede laget grupperabatter. Se under priser "Gruppevisning"
Ved fysisk deltakelse er det mulig med rabatter dersom man er fem eller flere. Ta kontakt med oss.
Fagfokus sine konferanser er åpen for alle.
Ja, det kan være mulig. Ta kontakt med oss.
For faglige spørsmål tar du kontakt med oss.
Denne konferansen er heldigital og det er derfor ikke mulig å være utstiller.
Ja, det kan du. Det vi kan redusere er selve deltakeravgiften, mens utgifter som hotellet skal ha dekket i form av lunsj, opphold, pausemat og liknende ikke kan reduseres. Deltakeravgiften reduseres med 50%. Se påmeldingsskjema for mer informasjon.