Oppfølging av barn og familier i krise.
Konferansier og psykolog Runa Kongsvik åpner denne års konferanse på hjemmebane i Bergen. Vel møtt til to spennende og innholdsrike dager.
Terapeutisk arbeid med kronisk traumatiserte mennesker, det vil si mennesker som har vokst opp med omfattende vold, overgrep og neglisjering er komplekst, og krever en annen og mer omfattende metodikk og forståelse enn enklere traumetilstander.Symptombildet er ofte omfattende, kan være krevende for behandlere å forholde seg til, og kan overvelde og forvirre hjelperen. Arne og Marianne vil gi en presentasjon av dynamikken i en kronisk traumatisert person, samt konsekvensene dette får for relasjoner med andre mennesker, også behandlere, slik at symptombildet gir mening ut fra hva pasienten har opplevd.
Arne Blindheim og Marianne Straume er medlem av Europeisk Kernel Group for kronisk traumatisering og dissosiasjon veiledet av Ellert Nijenhuis. De arrangerer 12 dagers kurs om samme tema ulike steder i Norge.
Når barn opplever dødsfall, endres deres verden for alltid. Midt i all denne usikkerheten oppstår det er behov for støtte fra de voksne som barnet har rundt seg. God støtte til foreldre fra venner og familie – kan kompensere mye for det tapet barn ofte opplever i foreldres engasjement og tilstedeværelse når noen i familien dør. Martin Lytje har sammen med Atle Dyregrov skrevet "Håndbok i barns sorg", og ser her på de praktiske sidene av sorgoppfølging for små barn.
Sorgen etter å ha mistet sitt barn kan oppleves smertefull og lammende, den kan være altoppslukende og tappe deg for energi, og den vil aldri forsvinne helt. Men det er nødvendig å la sorgen få komme som den er, og vite at den vil forandre seg etter hvert som tiden går. Man kan lære seg å leve med sorgen. Men hvordan?
Vi kan ikke «fikse» sorg og det finnes ingen enkle løsninger når vi møter mennesker i krise men vi kan fostre vår egen profesjonelle refleksivitet og oppmerksomme nærvær. Det er spesielt vanskelig når vi møter klienter som opplever en lignende sorg vi selv bærer på. «Restorative retelling» kan gi oss en struktur for god gjenfortelling. Foredraget vil gi deg kreativt verktøy som du kan bruke i din hverdag.
Kyrre er faglig ansvarlig i et kommunalt psykososialt kriseteam, og gir i dette innlegget innspill og råd fra et praktisk og erfaringsbasert ståsted. Gjennom eksempler ser han på godt krisearbeid, og hva man bør være oppmerksom på når krisen rammer.
Barn som på ulike måter blir deltagere i rettsprosesser som utsatte for, eller vitner til, seksuelle overgrep eller vold, trenger hjelp og støtte utover det vanlige. Det er også en gruppe som alt for ofte blir glemt etter rettsaken er over. Molvær snakker i dette innlegget om hvordan man ivaretar disse barna.
Unge i fosterhjem har ofte vært utsatt for skadelige omsorgsbetingelser og andre risikofaktorer som gjør de sårbare for utvikling av psykiske vansker. Hvordan henger ulike former for mishandling sammen med angst- og depresjonssymptomer? Hva mener ungdommene selv om hva som hjelper? Og ikke minst - hva hjelper?
I møte med akutte kriser, traumer og sorg, settes kroppen i stand til å overleve, noe som i utgangspunktet er en adaptiv reaksjon. Etter store påkjenninger hvor vi blir overveldet av sanseinntrykk, opplever kontrolltap eller hjelpeløshet kan vi bli sittende fast i et uheldig og negativt mønster av unngåelse, påtrengende minner eller et overaktivert nervesystem. Her får du et utvalg selvhjelpsteknikker som kan være nyttige for å hjelpe oss selv eller andre til å forebygge en mer varig og utmattende tilstand. De kan også løse opp og frigjøre gamle og vonde minner og erfaringer. Selvhjelpsteknikker gir oss et verktøy i verktøykassen, og kan være enkle og effektive når man føler seg trygg nok til å ta de i bruk.
Runa Kongsvik er utdannet ved Universitetet i Tromsø. Hun jobber med oppfølging ved krise, traume, angst, depresjon, søvnvansker mm., til unge, voksne og eldre. Hun jobber dels på Klinikk for krisepsykologi og dels i BUP med unge som utøver skadelig seksuell atferd (SSA). Runa har tidligere jobbet som kommunepsykolog for flyktninger, og har god erfaring med å jobbe med personer som har etnisk, språklig eller seksuell minoritetsstatus. Hun har særlig interesse for arbeid med klienter der legning og kjønnsidentitet er tema.
Radisson Blu Royal Hotel i Bergen ligger rett ved Bryggen, byens historiske kaiområde. Dette er en av Norges mest populære attraksjoner og et av UNESCOs verdensarvsted. Bryggen er et bevis på Bergens viktige rolle som havn i Hansaforbundets handelsimperium. Hotellet ligger rett ved en sjarmerende rekke tradisjonelle, fargerike trebygninger langs den gamle bryggen, med nydelig utsikt utover marinaen.
Flere av våre konferanser streames og man kan følge konferansen i sin helhet via nett. Man kan også se konferansen i opptak. Noen konferanser er også heldigital, det vil si at konferansen kun er tilgjengelig via streaming / opptak.
Ja, alle som er påmeldt digital deltakelse får også (tidsbegrenset) tilgang på opptak av konferansen i sin helhet.
- Når man deltar som en enkelt digital deltaker vil man kunne få deltakerbevis dersom man ønsker dette. Ved digitale grupper MÅ man registrere seg via link man mottar i e-posten med informasjon om streamingen. Denne e-posten får man en uke før gjennomføring av arrangementet.
- Ved digitale grupper mottar man kun én link/nettadresse til arrangementet som deles med gruppen som skal se på.
Registrering åpner en time før første innlegg på konferansen. Kom gjerne litt tidlig, så slipper vi lang kø.
Endring av opplysninger eller deltakelse:
Gå til kontakt oss og send en e-post eller svar oss på e-posten du fikk med påmeldingsbekreftelse.
Endring av overnatting eller spørsmål vedr. hotell:
Hotel-link er vår samarbeidspartner og håndterer vår kontakt med hotellet for oss. Du kan kontakte de på: [email protected] eller 66 78 62 50
De kan hjelpe deg med følgende:
Ved digital deltakelse er det allerede laget grupperabatter. Se under priser "Gruppevisning"
Ved fysisk deltakelse er det mulig med rabatter dersom man er fem eller flere. Ta kontakt med oss.
Fagfokus sine konferanser er åpen for alle.
Ja, det kan være mulig. Ta kontakt med oss.
For faglige spørsmål tar du kontakt med oss.
Dere er hjertelig velkommen til å være utstiller på vår konferanse. Fordelene er mange!
Prisene for standplasser er for tiden ikke tilgjengelige.
Ja, det kan du. Det vi kan redusere er selve deltakeravgiften, mens utgifter som hotellet skal ha dekket i form av lunsj, opphold, pausemat og liknende ikke kan reduseres. Deltakeravgiften reduseres med 50%. Se påmeldingsskjema for mer informasjon.