En konferanse for alle som er opptatt av barn og pårørendesamarbeid. Programmet tar for seg blant annet omsorgssvikt, rus, samtaler og søsken.
Professor Borgunn Ytterhus er medlem av det nasjonale forskningsnettverket for barn som pårørende, og har gjennom flere tiår vært blant landets ledende kapasiteter på fagfeltet. Hun er invitert til å holde åpningsforedraget på 2024-utgaven av Barn som pårørende-konferansen.
Vi har invitert seniorrådgiver Jacqueline Sæby fra Helsedirektoratet for å orientere om status for nasjonal pårørendestrategi 2020-2025. Vi har også bedt Sæby fortelle om nasjonal pårørendeundersøkelse gjort blant barn og unge. Hvordan er statusen i 2024?
Turid Wangensteen og Martine Kihle Dalsrud er forfatterne av boka Når foreldre ruser seg. Vi har fått den svært erfarne forskeren, barnevernspedagogen og famillieterapeuten Wangensten til å holde forelesning. Wangensteen har i mange år vært brennende engasjert i å undersøke hvordan de som jobber innen rus, egentlig snakker med barn og unge som har rusavhengige foreldre. Hvorfor vegrer fagfolk ofte seg for å grave dypere? Og gjør mangelen på de gode samtalene med barna når de blir voksne? Vi får et praktisk vinklet foredrag, som skal hjelpe deg i ditt arbeid med barn av foreldre som ruser seg.
I dialog med barn som pårørende kan det være utfordrende å samtale. Vi har invitert to barneansvarlige fra Modum Bad sin Avdeling for familiebehandling til å snakke om samtaler med barn. Hvordan kan vi snakke med barn på måter som gjør at de føler seg sett, hørt og anerkjent ut fra konteksten de lever i?
Hvordan fungerer videobasert samtaleterapi for unge pårørende til foreldre med alkohol- eller andre rusproblemer? Forskerne Marianne Trondsen og Unn Sollid Manskow har undersøkt erfaringene med et nasjonalt digitalt samtaletilbud i regi av Blå Kors kompasset, sett fra både brukernes og terapeutenes ståsted. Sammen med seg har de Frøydis Eidheim, nasjonal leder av Blå Kors kompasset, samt brukerrepresentant Tone H. Mebust, som har benyttet videotilbudet og bidratt i forskningsprosjektet.
Alle som skal overnatte møter i registreringsdesken og får utlevert romnøkler. Hotellets personalet kommer til vår innsjekkingdesk slik at vi skal slippe lang kø:)
Regine Frisch fra Kreftforeningen vil holde foredrag om vellykkede samtalesituasjoner mellom fagpersoner og barn og unge. Hun har med seg en ung mann som har vært både bruker av tiltaket Treffpunkt, og som har vært frivillig på Treffpunkt i etterkant. Hva er vellykkede måter å møte barn som pårørende?
For de som bestiller overnatting er 3 retters festmiddag inkludert. Vi møtes for uformell prat, nettverksbygging og avslapping.
Mange barn og unge tror de er den eneste i verden som har en forelder i fengsel. Faktum er at det er mange tusen av disse barna i Norge. Hvordan kan vi støtte dem?
Søskenprosjektet (www.sibs.no) er et utviklings- og forskningsprosjekt om søsken som pårørende. Prosjektet er en fortsettelse av et tredelt prosjekt om søsken som Frambu og Universitetet samarbeider om. I Norge har helsepersonell plikt til å kartlegge informasjons- og støttebehov blant søsken som pårørende. Kommunen har ansvar for å tilby forebyggende og støttende tiltak til risikogrupper, som søsken som pårørende. Lenge eksisterte det ikke noe evidensbasert tiltak rettet mot denne målgruppen. Første del av Søskenprosjektet utviklet derfor SIBS, en intervensjon hvor man, gjennom å styrke foreldre-barn kommunikasjonen, ønsker å bedre barnas psykologiske tilpasning.
Vi er nysgjerrige på dere i salen, og på dere der ute i det ganske land. Hvem er dere? Kan dere bidra med enkel hjelp om deres erfaringer? Til hjelp bruker vi nettstedet Menti.com, og kode 2689 6068. Bruk din mobiltelefon eller din pc.
Kristiane M. Hansson har en doktorgrad om implementering av pårørendesamarbeid i de psykiske helsetjenestene. Gjennom hundrevis av møter med pasienter, brukere, pårørende, helsepersonell, ledere, kollegaer og andre fagpersoner har Hansson og hennes kolleger lært mye om hvorfor pårørendesamarbeid er så viktig når vi blir syke og hvordan vi kan få det til på gode måter. Hvilken overføringsverdi har dette til våre møter med barn som pårørende? Velkommen til et innsiktsfullt og praktisk rettet foredrag.
Barn under radaren er et tiltak for tidlig avdekking av omsorgssvikt og barnemishandling ved ambulansetjenesten, akuttmottakene og de ambulante akutt teamene ved Sørlandet sykehus HF. Vi får en orientering om prosjektet, samt oversikt over hvordan denne praktiske sjekklisten kan brukes over hele landet.
Rådgiver Elisabeth Flagtvedt fra SSHF (Sørlandet sentralsykehus) vil snakke om implementeringsprosessen av prosjektet Barn under radaren på systemnivå.
Siri er fersk pensjonist, og tidligere mangeårig leder for BarnsBeste, som er en ledende nasjonal kompetanseaktør innen fagfeltet barn som pårørende. Hun brenner for at barn som er i en vanskelig familiesituasjon på grunn av sykdom eller rus får den oppfølgingen de trenger og har krav på.
Thon Hotel Oslo Airport er et moderne konferanse- og forretningshotell med 435 rom, og ligger sentralt til, kun 10 minutter unna Oslo Lufthavn på Gardermoen.Stort treningsrom med godt utvalg av apparater og treningsutstyr. Gode muligheter for parkering, for priser, se hotellets nettside.
Ankomst:
Ta Shuttlebus S22 fra flyplassen.
Flere av våre konferanser streames og man kan følge konferansen i sin helhet via nett. Man kan også se konferansen i opptak. Noen konferanser er også heldigital, det vil si at konferansen kun er tilgjengelig via streaming / opptak.
Ja, alle som er påmeldt digital deltakelse får også (tidsbegrenset) tilgang på opptak av konferansen i sin helhet.
- En singel deltakelse er ment for kun 1 person og kan ikke deles med andre eller se i fellesskap.
- Ved digitale grupper mottar man kun én link/nettadresse til arrangementet som kan deles med gruppen som skal se på. Ved digitale grupper MÅ de andre gruppedeltakerene registrere seg via link man mottar i e-posten med informasjon om streamingen. Denne e-posten får man en uke før gjennomføring av arrangementet.
Registrering åpner en time før første innlegg på konferansen. Kom gjerne litt tidlig, så slipper vi lang kø.
Endring av opplysninger eller deltakelse:
Gå til kontakt oss og send en e-post eller svar oss på e-posten du fikk med påmeldingsbekreftelse.
Endring av overnatting eller spørsmål vedr. hotell:
Hotel-link er vår samarbeidspartner og håndterer vår kontakt med hotellet for oss. Du kan kontakte de på: [email protected] eller 66 78 62 50
De kan hjelpe deg med følgende:
Ved digital deltakelse er det allerede laget grupperabatter. Se under priser "Gruppevisning"
Ved fysisk deltakelse er det mulig med rabatter dersom man er fem eller flere. Ta kontakt med oss.
Fagfokus sine konferanser er åpen for alle.
Ja, det kan være mulig. Ta kontakt med oss.
For faglige spørsmål tar du kontakt med oss.
Dere er hjertelig velkommen til å være utstiller på vår konferanse. Fordelene er mange!
Prisene for standplasser er for tiden ikke tilgjengelige.
Ja, det kan du. Det vi kan redusere er selve deltakeravgiften, mens utgifter som hotellet skal ha dekket i form av lunsj, opphold, pausemat og liknende ikke kan reduseres. Deltakeravgiften reduseres med 50%. Se påmeldingsskjema for mer informasjon.