Hvordan lager vi et lag rundt eleven? En konferanse for alle miljøterapeuter og sosiallærere i skolen
Velkommen til alle som bygger lag rundt eleven!
Regelmessige besøk på rektors kontor. Anmerkninger. Gjensitting. Utvisning. Time-out. Bruk av ord som oppmerksomhetssøkende, manipulerende, grensetestende, trassige eller umotiverte. Dette er metoder og språk som ofte brukes for å håndtere og beskrive barn som ikke følger reglene, som har vansker med å komme overens med andre, som ikke ser ut til å ha respekt for autoriteter, som ikke synes interessert i å lære. Problemet er at disse metodene sjeldent virker på de elevene de brukes på. Det er på tide å endre kurs.
Vi er så heldige å ha fått den amerikanske psykologen og verdenskjente forfatteren Dr. Ross Greene til å besøke vår konferanse! Ross har arbeidet med utfordrende atferd og eksplosive barn i hele sitt voksne liv, og hans anerkjente tilnæring og metode til atferdsvansker brukes av pedagoger, terapeuter og barnevern i hele verden. Her vil du få unik tilgang til den verdenskjente kapasiteten, og være med på den begivenheten den er at han kommer til Norge.
Dr. Ross Green vil bruke hele dag 1 på konferansen til å gjennomgå hans tilnærming til utfordrende atferd, samt en grundig innføring i CPS metodikken eller Problemløsning Gjennom Samarbeid (på norsk), PGS. Metodikken er forsknings og evidensbasert, praktisk, konkret, og i bruk familier, i barnehage, skole, barnevern, fengsler, og andre institusjoner både i Norge og internasjonalt. Med støtte i nevrovitenskapelig forskning, presenterer han et nytt rammeverk for å forstå hvilke vansker barn med atferdsutfordringer har, og han forklarer hvorfor tradisjonell disiplin ikke håndterer disse vanskene på en effektiv måte. Han legger vekt på den revolusjonerende enkle og positive ideen om at barn gjør det bra hvis de kan.
Ross Greene gir oss praktiske og konkrete svar på hvordan vi kan jobbe og skape samarbeid også der ting har vært fastlåst, vanskelig, og kanskje også “eksplosivt”.
Innhold:
Greene styrer pauser og refleksjonsoppgaver gjennom dagen.
Du kan også velge å delta fysisk kun på kursdagen. Da melder du deg på med kun 1 dag (gjelder ikke digitalt)
NB: Innlegget er på engelsk.
For de som bestiller overnatting er 3 retters festmiddag inkludert. Vi møtes for uformell prat, nettverksbygging og avslapping.
Hva sklal til for å lykkes med et bedre flerlaglig lag rundt eleven? Elin er en av forskerne som har undersøkt hva som skal til av ledelse, organsiering og gjennomføring for å oppnå bedre flerfaglig samarbeid. Her trekker hun fram suksessfaktorene for å lykkes med flerfaglighet. Hun tar også med seg resultatene FO rapporten Sosialfaglig kompetanse i skolen.
Trudvang skule er en av eksempel-skolene som trekkes frem i FO-rapporten. De er kommet langt i å integrere sosialfaglig kompetanse i skolen. "Vi går glatt ut over vårt mandat, dersom det er til elevens beste", sier rektor Bjarte Ramstad. Her forteller han hvordan de har organisert arbeidet og hvilke resultater de har av sin satsing.
Grunnskolen er en av de arenaene som står i best posisjon til å jobbe med forebyggende psykososialt arbeid på universelt nivå, samt å kunne fange opp, kartlegge og initiere tidlig innsats for sårbare barn og unge. Det er imidlertid stor variasjon i hvordan dette arbeidet gjennomføres i praksis, og det rapporteres om mangel på ressurser, kompetanse og strukturerte arbeidsmetodikker i dette arbeidet. Sosialveiledning i skolen (SoVei) er et unikt flerfase forskningsprosjekt som både skal samle kunnskap om bruk av av sosialfaglig kompetanse i skolen, og utarbeide et kunnskapsbasert verktøy.
Anita tar opp tråden fra Ross Greene og forteller hvordan Barneseksjonen for psykisk helses utadrettede PLUS team, arbeider med de vanskelige sakene i praksis. Hva fungerer, og hva fungerer ikke møtet med utagerende atferd i skolen?
Hvilken tilretteleggingskultur har vi i skolen for angstlidelser? Alt for mange skoler gir fritak fra situasjoner som eleven synes er krevende. Dette er som regel en bjørnetjeneste, som gjør galt verre. Ved avdeling for barns psykiske helse (ABUP) ved Sørlandet sykehus har de utviklet et verktøy som involverer skolepersonell, og der de sammen med eleven og foreldrene systematisk tar tak i problemene før de får utvikle seg. Her forteller Åshild om verkøyet, og hvorfor de har fått så gode resultater.
Som politiker og miljøterapeut er Markus F. Andersen opptatt av hvordan denne viktige ressursen i skolen skal utvikles videre. Vi avslutter konferansen og ser i glasskula for fremtiden, samtidig som deltakerne har en unik mulighet til å få påvirket en politiker som faktisk vet hvor skoen trykker?
- Lunsj, pausemat og fri drikke (kaffe, te, juice, vann etc.) er alltid inkludert i prisen. Ved overnatting får man i tillegg frokost og tre-retters konferansemiddag med to enheter drikke.
- Alle priser er inkl. moms.
Kjell Ove Hveding er en utradisjonell konferansier som først og fremst er medmenneske, menneskekjenner og opptatt av at alle skal ha det bra. Han er også gründer som med uslitelig entusiasme, pågangsmot og godt humør har basert sin suksess på sin tro på at alle i en organisasjon gjør en like viktig jobb. Enten man arbeider med service eller mennesker, er fokuset på de som skal motta dine tjenester.
Thon Hotel Oslo Airport er et moderne konferanse- og forretningshotell med 435 rom, og ligger sentralt til, kun 10 minutter unna Oslo Lufthavn på Gardermoen.Stort treningsrom med godt utvalg av apparater og treningsutstyr. Gode muligheter for parkering, for priser, se hotellets nettside.
Ankomst:
Ta Shuttlebus S22 fra flyplassen.
Flere av våre konferanser streames og man kan følge konferansen i sin helhet via nett. Man kan også se konferansen i opptak. Noen konferanser er også heldigital, det vil si at konferansen kun er tilgjengelig via streaming / opptak.
Ja, alle som er påmeldt digital deltakelse får også (tidsbegrenset) tilgang på opptak av konferansen i sin helhet.
- Når man deltar som en enkelt digital deltaker vil man kunne få deltakerbevis dersom man ønsker dette. Ved digitale grupper MÅ man registrere seg via link man mottar i e-posten med informasjon om streamingen. Denne e-posten får man en uke før gjennomføring av arrangementet.
- Ved digitale grupper mottar man kun én link/nettadresse til arrangementet som deles med gruppen som skal se på.
Registrering åpner en time før første innlegg på konferansen. Kom gjerne litt tidlig, så slipper vi lang kø.
Endring av opplysninger eller deltakelse:
Gå til kontakt oss og send en e-post eller svar oss på e-posten du fikk med påmeldingsbekreftelse.
Endring av overnatting eller spørsmål vedr. hotell:
Hotel-link er vår samarbeidspartner og håndterer vår kontakt med hotellet for oss. Du kan kontakte de på: [email protected] eller 66 78 62 50
De kan hjelpe deg med følgende:
Ved digital deltakelse er det allerede laget grupperabatter. Se under priser "Gruppevisning"
Ved fysisk deltakelse er det mulig med rabatter dersom man er fem eller flere. Ta kontakt med oss.
Fagfokus sine konferanser er åpen for alle.
Ja, det kan være mulig. Ta kontakt med oss.
For faglige spørsmål tar du kontakt med oss.
Dere er hjertelig velkommen til å være utstiller på vår konferanse. Fordelene er mange!
Pris: 4375 kroner pr. dag. I tillegg må hver person på stand ha dagpakker: 1600 (begge dager) eller helpensjonspakke: 3600. Maks to personer på stand. Person nr. tre må betale ordinær deltakerpris. Alle priser er inkl. mva.
Ja, det kan du. Det vi kan redusere er selve deltakeravgiften, mens utgifter som hotellet skal ha dekket i form av lunsj, opphold, pausemat og liknende ikke kan reduseres. Deltakeravgiften reduseres med 50%. Se påmeldingsskjema for mer informasjon.